Hyppää sisältöön

Kuopiolaislähtöinen yhtye pyrkii Euroviisuihin: "Halutaan panostaa visuaalisuuteen"

Kuopiolaislähtöinen yhtye MIAU on valittu Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin. Punk-poppia soittava yhtye lähtee tavoittelemaan Suomen edustajan paikkaa ensi kevään Euroviisuihin. Yhtye julkaisee myös ensimmäisen oman albumin ensi keväänä.

Miau-yhtye
Kuva: Katri Naukkarinen
Marianne Mattila,
Kaisu Lötjönen

Kuopiolaislähtöinen yhtye MIAU lähtee tavoittelemaan paikkaa Euroviisuista. Yhtyeen jäsenet Anu Kaukola, Henna Juvonen ja Susanna Tikkanen tutustuivat toisiinsa Kuopiossa musiikkiopintojen parissa. Ensimmäinen keikkakin heitettiin muutama vuosi sitten Kuopion Henrys pubissa.

- Eka keikka oli Rockcockin bändikisa 2010-2011 vuosien vaihteessa. Voittoa ei kisasta tullut, mutta tosi hyvää palautetta saatiin ja päätettiin innokkaasti jatkaa uraa, sanoo Siilinjärveltä kotoisin oleva laulaja-rumpali Anu Kaukola.

Kaukola vastaa sävellyksen ja sanoituksen osalta yhtyeen Uuden Musiikin Kilpailuun lähettämästä kappaleesta nimeltä God/Drug.

- Haluttiin kappaleessa yhdistää kahta tyylilajia. Siinä on rokkia ja elektrohenkisyyttä. Meidän mielestämme se onnistui mainiosti, toivottavasti myös yleisö tykkää.

"Se oli sellainen sattumankauppa"

Euroviisupaikkaa yhtye lähti tavoittelemaan ystävän suosituksesta.

- Se oli sellainen sattumankauppa. Meillä oli kappale valmiina ja ystävä soitti ja sanoi, että nyt olisi haku menossa, Anu Kaukola muistelee.

MIAU aikoo panostaa tulevaan kilpailuun huolella.

- Halutaan kuulostaa hyvälle, mutta myös panostaa visuaalisuuteen. Keskitytään vaatteisiin, kampauksiin ja koreografiaan ja kaikkeen mitä esitykseen liittyy musiikin lisäksi. Kilpailuun pääsy tuntuu huikealta, mutta samalla myöskin jännittää, mutta hyvällä tavalla.

MIAU julkaisee ensimmäisen albuminsa ensi keväänä.

Uuden Musiikin Kilpailu on kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta uutta biisiä. Tuomareina nähdään tänä vuonna Aija Puurtinen, Toni Wirtanen, Redrama ja Tomi Saarinen.

Tänä vuonna UMK vastaanotti 420 demoa. Kilpailuun valitusta kahdestatoista kilpailijasta kahdeksan pääsee Espoon Barona Areenalla 1. helmikuuta järjestettävään finaaliin, jonka voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Tanskan Kööpenhaminassa toukokuussa 2014.

Suosittelemme sinulle