Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kiakkovieras riisuu naamarinsa ja toivoo lisää mielenosoituksia

Kommunistisen nuorisoliiton jäsen Minna Mentula osallistui itsenäisyyspäivänä järjestettyyn Kiakkovierasjuhlaan. Hänen mukaansa kyseessä ei ollut mellakka vaan rauhanomainen mielenosoitus.

Kiakkovierasjuhlaan osallistunut Minna Mentula
Rosa Kettumäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiakkovierasjuhlaan osallistunut Minna Mentula kertoo lähteneensä mukaan, koska hän haluaa vastustaa oikeistovoimia.

"Hyvinvointivaltion järjestelmällinen alasajo viime hallituskausilla saa varmasti ihmiset suuttumaan. Kun ei ikinä sanota vastaan niin oikeisto näkee, että he voivat  pistää vielä kovemmat ja kovemmat panokset kehiin. Silti aina ollaan hiljaa. Kyllä sen tietää, mitä siitä tulee: eriarvoisuus kasvaa, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu," Mentula tiivistää.

Mentulan mukaan Kommunistisen nuorisoliiton aktiiveja oli mukana mielenosoituksen organisoimisessa. Itsenäisyyspäivän jälkeen järjestö julkaisi tiedotteen, jossa toivottiin Suomeen lisää mielenosoituksia.

”Rikkaat käy luokkasotaa köyhiä vastaan ja on voitolla. Pitäisi nostaa sitä meidänkin luokkasotaa, kuten me mielenosoituksessa huudettiinkin.”

Mielenosoituksiin liittyneet väkivaltaisuudet Mentula kuitenkin tuomitsee.

Keskustelu mellakoivista kiakkovieraista jatkuu tämän illan A-studio: Talkissa. Vieraina opiskelija Riikka Yrttiaho, Kiakkovierasjuhlaan osallistunut, Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila ja kansanedusta Jukka Kopra (Kok.). Keskustelun vetää Susanne Päivärinta.

A-studio: Talk torstaisin Yle TV1 klo 21.05

Suosittelemme