Hyppää sisältöön

Miten paljon saa jouluruokaa 70 eurolla?

Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan varoja vähävaraisten perheiden joulunvieton avuksi. Perheille jaetaan 70 euron suuruisia ruokalahjakortteja. Mitä tuolla summalla saa ja miten voi säästää kuluissa? Vinkkejä oli antamassa kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja Uudenmaan Martoista.

Jouluruokaa tarjolla
Kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja Uudenmaan Martoista antoi Aamu-tv:ssä vinkkejä jouluruokien tekemiseen.
Yle Uutiset

Kuluttajan näkökulmasta ruoka tuntuu kallistuvan koko ajan. Tarjouksia seuraamalla voi kuitenkin säästää ruokalaskussa. Ostosten loppusummaan voi vaikuttaa myös pohtimalla ostaako valmista vai tekeekö itse.

Inkeri Liinaharjan mielestä 70 eurolla saa rakennettua joulun juhlapöydä.

- Kyllä siinä pitää vähän euroja laskea, että mihin ne käyttää. Perinteisen joulupöydän saa tehtyä mutta voi myös miettiä, että jos tekisi vähän erilaisen kattauksen, ei laittaisikaan niin montaa lajia. Vähemmän on joskus enemmän, Liinaharja pohtii.

Joulupöytään saa 70 eurolla perinteiset laatikot, kinkkua, silakkaa tai lohta ja rosollin. Raha riittää vielä jälkiruokaankin puuroon ja kiisseliin, ja kahvin saa kanssa makeaa. Myös suklaa mahtuu tähän listaan.

Martat ohjeistavat aloittamaan valmistelut hyvissä ajoin, monet ruuista voi tehdä valmiiksi tai puolivalmiiksi ja pakastaa. Ennakoimalla ja suunnittelemalla säästää itseään stressiltä ja kiireeltä.

Suosittelemme sinulle