Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pukkila ei lottoa kunnan rahoilla - rahat Lastensairaalalle

Pukkilan kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei kunta sijoita lottoamiseen 1 872 euroa, vaan lahjoittaa saman summan Lastensairaalan projektille. Kuntalaki kieltää varojen sijoittamisen spekulatiiviseen toimintaan.

Lottokone hetkeä ennen arvontaa.
Kuva: Yle
Ville Mättö
Avaa Yle-sovelluksessa

Pukkilan kunta on luopunut ajatuksesta lotota kunnan rahoilla.

Kunnanhallitus päätti maanantaina, että kuntalaisille ehdotetaan kimppalottojen ostamista. Lottokupongit lahjoitetaan kunnalle ja kuntalaiset saavat ehdottaa mihin mahdolliset voittorahat käytetään.

Pukkilan kunnanhallitus arveli lopulta, että lottoamisen lainmukaisuutta olisi jouduttu selvittämään oikeustupaan.

- Saadut laintulkinnat olivat ikävä kyllä sen verran ahtaita, että katsottiin, ettei lähdetä niitä haastamaan ja kokeilemaan oikeusteitsekään, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Lehtimäki (kesk).

Lastensairaalalle vajaa euro per kuntalainen

Pukkilan kunta sai valtakunnallista huomiota lottoamisellaan. Lehtimäki myöntää, että suunnitelman muutos harmittaa, koska tempaus oli tarkoitettu iloiseksi yhteisöllisyyttä lisääväksi asiaksi.

- Kyllä se jonnin verran harmittaa, että laintulkinnat ovat näin ahtaita. On tässä paljon muustakin kyse kuin uhkapelistä. Se, että 90 sentillä olisi saatu jokaiselle kuntalaiselle jotain eli jännitettävää ja iloa elämään. Kun laintulkinta on tämä, ettei sitä voi tehdä, niin ei voi mitään.

Pukkilan kunnanhallitus ehdottaa nyt valtuustolle, että lottoamiseen tarkoitetut rahat lahjoitetaan Lastensairaala-projektiin.

- Se on se alkuperäinen 1 872 euroa eli vajaa euro per kuntalainen, sanoo Jukka Lehtimäki.

Suosittelemme