Hyppää sisältöön

Kuntoileva Suomi mittaa itseään – aktiivisuusrannekkeesta myyntihitti

Oman kunnon tarkkailu näyttää kiinnostavan suomalaisia. Tämän joulun liikunnalliseksi hitiksi on noussut aktiivisuusmittari, jolta saa nopeaa palautetta omasta aktiivisuustasosta. Lumeton talvi taas on kasvattanut liukastumisia ehkäisevien piikkijalkineiden myyntiä.

Kuvassa syke- ja aktiivisuusmittareita
Kuva: Heini Holopainen / Yle
Heini Holopainen

Joulun hitti näyttäisi tänä vuonna olevan aktiivisuusmittari. Uutuusranneke mittaa päivittäistä aktiivisuutta ja liikkumista. Jos sen kantaja on istunut liian kauan, ranneke huomauttelee, että pitäisi lähtee liikkeelle.

– Jos illalla vielä katsoo että 20 prosenttia aktiivisuustavoitteista on täyttämättä, voi tulla paine, että iltalenkille pitää lähteä, sanoo urheiluvälinekauppias Johanna Koivukoski-Hägg.

Aktiivisuusmittari ei ensisijaisesti mittaa sykettä, tosin lisävarusteena saatavan anturin avulla sekin onnistuu.

Tekniikasta on tullut useille kuntoilijoille motivaattori. Esimerkiksi sykemittareissa on paljon erilaisia ohjelmatoimintoja, jotka kertovat että tavoitteista puuttuu vielä kuntoilua.

Tarvitaan porkkanaa, kun kaikilla ei ole lenkkikaveria, mittari voi olla kaveri, joka sanoo, että nyt liikutaan.

Kauppias Johanna Koivukoski-Hägg

– Tarvitaan porkkanaa, kun kaikilla ei ole lenkkikaveria, mittari voi olla kaveri, joka sanoo, että nyt liikutaan. Ehkä myös osa meistä aina innostuu teknisistä vempeleistä, pohtii Koivukoski-Hägg.

Polar toi aktiivisuusmittarin markkinoille marraskuun alussa, joten kauppiaiden on ollut vaikea arvioida täysin uuden tuotteen menekkiä.

Se onkin ollut ajoittain loppunut kaupoista. Polar ei tarkkoja myyntilukuja kertonut, mutta markkinointipäällikkö Katja Mälkki kertoi, että tehtailta Kiinasta tuotetta valmistuu minkä kerkeää.

– Osasimme odottaa, että uusi tuote saavuttaa suosiota, koska suomalaiset ovat nyt innoissaan kaikenlaisesta mittaamisesta. Ihmiset näyttävät heränneen kuntonsa tarkkailuun, iloitsee Mälkki.

Terveys myy

Terveysbuumi näkyy tämän joulun myyntihiteissä. Kuntoiluun, hyvinvointiin ja itsestä huolehtimiseen liittyviä laitteita ostetaan joululahjaksi tänä vuonna. Näin ennustetaan ainakin Osuuskauppa KPO:ssa ja Keskon tavarataloissa Keski-Pohjanmaalla..

Muun muassa syke- ja verenpainemittareita sekä liikuntavälineitä ja -vaatteita on myyty pukinkonttiin. Joka joulun suosikkilahja, hyvälaatuinen urheilukerrasto, pitää myös edelleen pintansa.

– Varmasti joulujen kestosuosikki on hyvälaatuinen urheilukerrasto, helpoin ostaa ja tulee taatusti käyttöön. Teini saattaa saada lahjakortin, korttien myynti on lisääntynyt vuosi vuodelta. Ehkä se liittyy siihen, että kotiin ei haluta hankkia turhaa vaan hankinnat mietitään tarkemmin ja päätös jätetään lahjan saajalle, pohtii kauppias Johanna Koivukoski-Hägg Kokkolan Intersportista.

Varmasti joulujen kestosuosikki on hyvälaatuinen urheilukerrasto.

Kauppias Johanna Koivukoski-Hägg

Jääkeleille myös kaikenlaiset nastoitetut jalkineet ovat tehneet kauppansa. Ylipäätään liikuntavälineille riittää kysyntää kaikissa ikäryhmissä.

– Ehdottomasti. Ja tässä ei ole ikärajaa. Myös ikäihmiset liikkuvat paljon ja aktiivisemmin kuin aiemmin, sanoo Koivukoski-Hägg.

Suosittelemme sinulle