Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Pakistan aloitti uuden hävittäjäkoneen tuotannon

Pakistan tekee läheistä yhteistyötä Kiinan lentokonevalmistajien kanssa.

Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pakistan on aloittanut uuden hävittäjätyyppinsä sarjatuotannon. Hävittäjämalli Block-II JF-17 on pakistanilaista työtä, joskin kehitystyössä maan lentokoneyhtiö tehnyt läheistä yhteistyötä Kiinan valtiollisen lentokonevalmistajan kanssa.

Ensimmäiset uudenmalliset hävittäjät valmistuvat ensi vuoden kesäkuussa, kertoi pääministeri Nawaz Sharif. Hän osallistui Islamabadin lähellä sijaitsevassa lentokonetehtaassa juhlatilaisuuteen, jossa luovutettiin 50. vanhemman mallin Block-I JF-17 -kone Pakistanin ilmavoimille.

Valmistamalla itse hävittäjäkoneensa Pakistan pyrkii varmistamaan itsenäisen puolustuskykynsä ja vahvistamaan teollisuuttaan. Samalla se tiivistää yhteyttään Kiinaan.

Uudenmallisessa hävittäjässä on parannettu lento-ominaisuuksia ja operatiivista valmiutta, otettu käyttöön ilmatankkausmahdollisuus ja monipuolistettu aseidenkuljetuskykyä.

Kehitysprojektin johtaja Javaid Ahmad kertoi, että monet maat ovat kiinnostuneet ostamaan uusia koneita. Kiinnostusta on ollut ainakin keski-Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.

Suosittelemme sinulle