Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Gävlen olkipukki tuikattiin jälleen tuleen

Olkipukin polttaminen on jo melkein perinne. Gävlen keskustassa seisova 13-metrinen pukki on poltettu ainakin 24 kertaa.

Gävlen poltettu olkipukki
Gävlen poltettu olkipukki 23. joulukuuta 2009. Kuva: Pernilla Wahlman / EPA
Terhi Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Gävlen olkipukki ei nähnyt joulua tänäkään vuonna Ruotsissa. Gävlen Slottstorgetilla seisonut olkipukki tuikattiin tuleen lauantain vastaisen yönä ja se tuhoutui täysin, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Tuli poltti olkipukin nopeasti. Kun pelastuslaitos saapui paikalle neljän jälkeen pukista oli jäljellä enää rakenteet ja hiiltyneitä olkia.

Gävleborgin poliisin mukaan alueella vartioinut vartija kuuli paikalta ääniä ja yht´äkkiä pukki oli tulessa. Viisi poliisipartiota etsi tekijöitä, mutta ketään ei ole otettu teosta kiinni.

- Tämä on hyvin surullista. Pukki oli hieno maamerkki, harmittelee Max Forström Gävleborgin poliisista.

Gävlen olkipukin polttaminen on jo melkein perinne. Pukki ilmestyi Keski-Ruotsissa olevan Gävlen keskustaan ensimmäisen kerran vuonna 1966 eli tänä vuonna se pystytettiin jo 47. kertaa. 13-metrinen olkipukki paljastetaan aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Erilaisista suojausyrityksistä huolimatta pukki on poltettu tähän mennessä ainakin 24 kertaa.

Kansainvälisesti tunnetulla olkipukilla on myös oma Twitter-tili, jonne pukki oli päivittänyt aamulla tunnelmiaan.

- Olen pahoillani, ystävät, mutta joudun jättämään teidät nyt. Kiitos tästä ajasta. Pitäkää itsestänne huolta! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, twiittasi pukki.

Suosittelemme