Hyppää sisältöön

Hyvä Joulumieli -keräys auttoi 20 000 lapsiperhettä

Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden tueksi on tuottanut jouluaattoon mennessä runsaat 1,2 miljoonaa euroa. Keräykseen voi osallistua vuodenvaihteeseen saakka.

Yle Uutiset

Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden tueksi on tuottanut jouluaattoon mennessä runsaat 1,2 miljoonaa euroa. Keräyksen avulla on jaettu 20 000 lapsiperheelle 70 euron lahjakortti, jolla voi ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvän Joulumielen keräystavoite oli 1,4 miljoonaa euroa. Tavoite oli aiempaa suurempi, eikä siihen aivan ylletty. Tänä vuonna keräystavoitetta nostettiin, koska entistä useammalle perheelle haluttiin antaa lahjakortti.

Keräys järjestettiin jo 17. kerran.

Keräyksen järjestivät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa. Keräykseen voi osallistua vuodenvaihteeseen saakka. Keräystavoitteeseen saatetaan siten päästä ja perheille jaetut 20 000 lahjakorttia pystytään maksamaan keräysvaroin.

Hyvä Joulumieli -keräyksen lahjakortit jaetaan lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen tai perheen pienituloisuuden takia. Tutkimusten mukaan Suomessa on noin 120 000 lasta, jotka elävät pienituloisissa perheissä.

Suosittelemme sinulle