Hyppää sisältöön

Nokian Renkaat sai 26,9 miljoonan euron mätkyt - yhtiö ei tyydy verottajan päätökseen

Verottajan mukaan merkittävä osa Venäjän tytäryhtiöiden tuloksesta pitää lisätä Nokian Renkaiden verotettavaan tuloon Suomessa. Maksut koskevat verovuotta 2007. Lisää maksettavaa voi tulla, kun vuosien 2008-2011 verotarkastus saadaan valmiiksi.

Nokian renkaat - kyltti
Kuva: Mika Jyrävä / Yle
Eveliina Niskanen

Verohallinnon päätöksen mukaan Nokian Renkaiden on maksettava lisäveroja, veronkorotuksia ja korkoja yhteensä 26,9 miljoonaa euroa.

Verohallinto toteaa päätöksessään, että siirtohinnoittelu on ollut markkinaehtoista kaikkien muiden paitsi venäläisten tytäryhtiöiden kanssa. Verohallinnon päätöksen mukaisesti merkittävä osa Venäjän tytäryhtiöiden tuloksesta tulee lisätä Nokian Renkaiden verotettavaan tuloon Suomessa.

Maksut koskevat vuotta 2007. Verottaja tutki Nokian Renkaat Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden liiketapahtumien markkinaehtoisuutta vuosina 2007-2011. Päätöksiä verovuosista 2008-2011 ei ole vielä saatu.

Verottajan päätös ei tyydytä

Nokian Renkaat pitää Verohallinnon päätöstä perusteettomana ja aikoo hakea siihen muutosta. Yhtiö kertoo tiedotteessaan jättävänsä oikaisuvaatimuksen verotuksen oikaisulautakuntaan ja on valmis jatkamaan valitusprosessia hallinto-oikeudessa.

Verohallinnon päätös ei vaikuta yhtiön osingonjakoon. Nokian Renkaiden hallitus esittää yhtiökokoukselle vähintään edellisvuoden tasolla olevaa osinkoa vuodelta 2013.

Suosittelemme sinulle