Hyppää sisältöön

Suomen pääluotsi käytti nerokasta psykologista asetta finaalin alla

Suomen päävalmentaja Karri Kivi kyseenalaisti Suomelle kolmannessa erässä tuomittuja jäähyjä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Päävalmentaja Karri Kivi käytti nerokkaasti psykologiaa hyödykseen valmistaessaan joukkuettaan finaaliotteluun.

- Meillä on tapana pitää lyhyitä palavereja ja kirjoittaa muutamia asioita fläppitaululle. Kakkosvalmentaja Mikko Haapakoski kysyi finaalin alla, että mitäs ajattelit tänään kirjoittaa. En kirjoittanut mitään, jätin tyhjän taulun ja sanoin että te pelaajat saatte kirjoittaa pelissä tämän viimeisen sivun. Pojat kirjoitti tarinaan aika hienon lopun ja he varmasti muistavat tämän päivän, Kivi sanoo.

Kolmannessa erässä tuomarit antoivat Suomelle kyseenalaisia jäähyjä. Harvoin tuomareille kritiikkiä antava Kivi ei ymmärtänyt mistä jäähyt tulivat.

- Kyllä tuo oli jo aika härskiä. Kolmesta boksista kaksi ei kuulunut edes koko peliin ja toinen niistä meni vielä väärinpäin. Se oli odotettavissa. Sama tapahtui ensimmäisessä Ruotsi-pelissä. Eihän sille voi mitään tehdä, ja se on vain kestettävä, Kivi toteaa.

Kivi voitti viime keväänä Suomen mestaruuden Ässien peräsimessä ja nyt maailmanmestaruuden nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Kivi ei kuitenkaan nosta itseään jalustalle.

- Henkilökohtaisesti mestaruus ei tunnu oikein miltään. Onhan se hienoa onnistua, mutta tämä on juuri se tilanne, kun valmentajalla kaikki on ohi. Eniten nautin siitä, kun lähdemme täältä pois ja näen ne jätkät riemuissaan, Kivi sanoo.

Nuorten MM-kisaprojekti on kerryttänyt Kivellekin tuntuvasti ulkomaan päiviä ja Kivi on joutunut olemaan pitkän tovin poissa kotoa.

- Kai sielläkin pitää näyttää jo henkkaria päästäkseen sisään, Kivi lohkaisee.

Kimmo Muttilainen, Malmö

Suosittelemme sinulle