Hyppää sisältöön

Nelosen uutisten päätoimittaja sai potkut

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on tyytyväinen yt-neuvottelujen tulokseen, sillä irtisanomisten määrä jäi 37:ään alun perin kaavaillun jopa 70:n sijaan. Journalistiliitto pitää irtisanottavien määrää järkyttävän suurena.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.
Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi kuvailee yt-neuvotteluiden sujuneen "hyvässä hengessä".

Helsingin Sanomien tänään päättyneet yt-neuvottelut tietävät lopputiliä muiden muassa Nelosen uutisten päätoimittajalle Eero Hyvöselle. Tiedon Hyvösen potkuista vahvisti Yle Uutisille Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

Niemi ei suostunut tarkemmin kommentoimaan Hyvösen irtisanomisen syitä. Niemen mukaan Nelosen uutisia päädyttiin muuttamaan rajusti siksi, että niiden katsojaluvut ovat olleet heikkoja.

Kaius Niemi kuvailee yt-neuvotteluiden sujuneen "hyvässä hengessä". Hän on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen, sillä irtisanomisten määrä jäi 37:ään alun perin kaavaillun jopa 70:n sijaan. Journalistiliitto laskee, että lähtijöitä on yhteensä 52, kun muun muassa eläkejärjestelyt lasketaan mukaan.

Irtisanottavista kaikki eivät vielä tiistaina aamupäivällä olleet saaneet tietoa kohtalostaan. Niinpä myöskään irtisanomisten jakautumisesta eri toimitusten kesken ei ole vielä tarkemmin tiedotettu. Myöskään Nelosen uutisten ruutukasvojen kohtalosta yt-neuvotteluissa ei vielä tihkunut lisätietoja.

Yt-neuvottelut koskivat Helsingin Sanomia, Metroa ja Nelosen uutisia ja niiden piirissä oli noin 350 henkilöä.

Toimituksissa ristiriitaiset tunnelmat

Nelosen uutisten luottamusmiehen Tomi Peurakosken ja HS:n toimituksen pääluottamusmiehen Jussi Alrothin mukaan tunnelma toimituksissa on ristiriitainen, mutta ei kaikkein surullisin, koska pelättiin, että irtisanottavia olisi tullut jopa tuplasti enemmän.

Peurakosken mukaan Nelosen uutisten toimituksella ei ole vieläkään täysin tarkkaa tietoa siitä, minkälaisina uutiset jatkossa tehdään. Kuvitusta uutisiin tulee, mutta uutisjuttuja ei kahden minuutin lähetykseen mahdu, Peurakoski arvioi.

Journalistiliitto pitää irtisanottavien määrää järkyttävän suurena.

Liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolaisen mukaan neuvotteluissa etsittiin aidosti vaihtoehtoja irtisanomisten sijaan, osin siinä onnistuenkin.

– Mutta kyllä tämä silti on kauheata, kyseessä on yksi alan suurimpia irtisanomisia kautta aikojen, Savolainen toteaa liiton tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle