Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Hämeentiestä ehkä joukkoliikennekatu

Helsingin Hämeentie saattaa muuttua osittain tai kokonaan joukkoliikenneväyläksi. Osa päättäjistä haluaa Hämeentielle henkilöautojen sijasta lisää pyöräteitä ja joukkoliikennettä. Poliittiset paineet ovat panneet kaupungin liikennesuunnittelijat selvittämään asiaa.

Helsingin Hämeentie.
Kuva: Yle
Yle Helsinki
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunki selvittää parhaillaan millaisia vaikutuksia aiheutuisi, jos Hämeentie muutettaisiin osittain tai kokonaan joukkoliikennekaduksi.

- Selvitämme niitä vaikutuksia, joita joukkoliikennekaduksi muuttamisella olisi ympäröivään katuverkkoon, koska liikenne siirtyisi osittain sinne. Vastaavasti selvitetään millaisia hyötyjä joukkoliikenteelle saataisiin, kertoo liikennesuunnittelupäällikkö Ville Lehmuskoski.

Selvitysten pohjalta ratkeaa tehdänkö Hämeentiestä joukkoliikennekatu ja lisätäänkö sen joukkoliikenne- ja pyöräily-yhteyksiä.

- Se muuttaisi merkittävästi itäisen kantakaupungin liikenneverkkoa ja olisi ehdottomasti poliittisen päätöksenteon asia ja vähintään kaupunkisuunnittelulautakunta olisi se paikka, jossa asiaa käsiteltäisiin, Lehmuskoski sanoo.

Muun muassa Osmo Soininvaara on ehdottanut Hämeentielle joukkoliikennekokeilua. "Hämeentien osalta asiaa olisi helppo kokeilla. Suljetaan se autoliikenteeltä viikoksi ja katsotaan mitä tapahtuu. Tuskin tapahtuu mitään, sillä autot mahtuvat kyllä Sörnäisten rantatielle", Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Suosittelemme