Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kummola ryöpytti Nuorten leijonien MM-finaalin kanadalaistuomaria

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on yhä tuohtunut Nuorten leijonien MM-finaalissa oikeutta jakaneen kanadalaisen Steve Pappin toiminnasta.

Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola paheksui jääkiekon nuorten MM-finaalin tuomaritoimintaa. Kuva: Yle
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola tuomitsi jyrkästi Nuorten leijonien MM-finaalissa oikeutta jakaneen kanadalaisen Steve Pappin. Kummolan mukaan Papp ei ollut tehtäviensä tasalla.

Nuoret leijonat saivat MM-finaalin kolmannessa erässä useita heppoisia rangaistuksia. Ruotsi sai jauhaa ylivoimalla, mutta Suomi piti pintansa ja juhli jatkoerässä MM-kultaa.

Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa vaikuttava Kummola vakuutti, että kanadalaistuomarin tehtävät ovat ohi ainakin jääkiekon arvokisoissa.

- Jäähyjä vihelteli lähinnä tämä kanadalainen tuomari (Steve Papp), joka oli henkisesti huonosti valmistautunut finaaliin. Kotiyleisön paine ja huudot vaikuttivat hänen päätöksiin. Todella huonoa mainosta Kansainväliselle jääkiekkoliitolle ja tulemme keskustelemaan asiasta, Kummola sanoi Radio Suomen Ajantasassa.

- Tulemme varmasti vetämään tämän kanadalaisen herran jatkossa pois listoilta, sehän on täysi selvä juttu, Kummola painotti.

Tulemme varmasti vetämään tämän kanadalaisen herran jatkossa pois listoilta.

Kalervo Kummola

Kummola ei usko mihinkään poliittiseen peliin. Papp teki vain yksinkertaisesti hätiköityjä ratkaisuja. Suurelta skandaalilta vältyttiin, koska Suomi punnersi MM-finaalin voittoon.

- Kun lopputulos oli meille hyvä (Suomi voitti MM-kultaa), en viitsisi enää hirveästi asiasta keskustella, mutta kukaan ei voi niitä rangaistuksia puolustella, Kummola jyrähti.      

Suosittelemme sinulle