Hyppää sisältöön

Poliisihallitus torppaa Radio Helsingin kuuntelijamaksun

Poliisihallituksen mukaan Radio Helsingin vapaaehtoinen kuuntelijamaksu ei ole mahdollinen. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoi asiasta Yle Radio Suomen Ajantasassa.

Kuva: Radio Helsinki

Pääkaupunkiseudulla ja netissä kuuluva Radio Helsinki suunnitteli ottavansa perjantaina käyttöön vapaaehtoisen kuuntelijamaksun. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laihon mukaan näin ei tule tapahtumaan.

- Me olemme tänään torstaina ottaneet sen kannan, että konsepti jota Radio Helsinki nyt kaavailee ei ole mahdollinen. Radio Helsinki ei voi käynnistää sellaista kampanjaa, jossa se pyytää yleisöltä maksuja, sanoo Laiho.

Laihon mukaan Radio Helsingin toiminta on rahankeräyslaissa määriteltyä rahankeräystä. Sen voi Suomessa panna toimeen vain rekisteröity yhdistys tai muu yhteisö jonka toiminnan tarkoitus on yksinomaan yleishyödyllinen.

- Tämä kyllä määritelmällisesti sulkee kaupalliset yritykset luvansaajista pois. Yrityksille rahankeräyslupaa ei voida mihinkään tarkoitukseen koskaan myöntää.

Henkilö johon ei olla mitenkään vedottu voi halutessaan lahjoittaa rahaa. Lahjoittaminen on vapaata ja vapaaehtoista. Mutta lahjoitusten pyytäminen edellyttää lupaa, Laiho selittää.

Tilanne on Laihon mielestä hankala, koska Radio Helsinki on jo ilmaissut tahtovansa, että yleisö maksaa kolme euroa kuukaudessa.

Laiho ei kuitenkaan lähde arvioimaan rikkooko Radio Helsinki lakia.

Suosittelemme sinulle