Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Williamsin valmentaja: ”Serena voi voittaa Grand Slamin”

Serena Williams on jälleen ylivoimainen suosikki naisten puolella, kun Australian avoimet käynnistyvät maanantaina.

Serena Williams.
Kuva: Jason Decrow / EPA
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Maanantaina käynnistyvissä Australian avoimissa on naisten puolella jälleen vain yksi suosikki, Serena Williams. Williams on pelannut viimeisen puolentoista vuoden aikana aivan eri tasolla kuin muut pelaajat.

Serenan valmentaja Patrick Mouratoglou sanoikin BBC:lle, että Williamsista voi tulla ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1988 ja Steffi Grafin, joka voittaa Grand Slamin, eli kaikki neljä suurturnausta samana vuonna.

- Hän on voittanut kaikki huippupelaajat monta kertaa, joten hän voi tähdätä niin korkealle. Totta kai se olisi poikkeuksellista, koska se on aivan hullu saavutus. Se on tapahtunut vain muutaman kerran tenniksen historiassa, mutta hän pystyy siihen, Mouratoglou sanoi.

Williams hävisi viime kaudella vain neljä ottelua. Mouratogloun mielestä Serenalla on kuitenkin varaa parantaa. Valmentajan mukaan viime kausi oli ”siirtymävaihe”, jolloin Williams opetteli pelaamaan aiempaa enemmän turnauksia.

Serena dominoi kovimpia haastajiaan

Williamsin kovimmat vastustajat ovat periaatteessa maailmanlistan kakkonen ja kolmonen Victoria Azarenka ja Maria Sharapova, mutta vain periaattessa.

Käytännössä Williamsin tilastot kaksikkoa vastaan ovat todella tylyt. Serena johtaa keskinäisiä otteluita Azarenkaa vastaan 14-3 ja Sharapovaa vastaan 15-2. Kuin varmemmaksi vakuudeksi Serena voitti molemmat juuri Brisbanessa, Sharapovan välierässä ja Azarenkan finaalissa. Jos Serena häviää, todennäköisempää onkin, että sen tekee joku yllättäjä kuin kumpikaan näistä.

Vaikka Williamsia pidettiin vuosi sitten yhtä ylivoimaisena kuin nytkin ja vaikka hän hävisi vain neljä ottelua viime vuonna, on kuitenkin muistettava, että Grand Slam –turnauksia amerikkalainen voitti vain kaksi. Australiassa Williams kärsi nilkkavammasta ja hävisi Sloane Stephensille. Wimbledonissa Williamsin pudotti Sabine Lisicki.

Sharapova ja Azarenka ovat molemmat kaavion alapuolella ja mahdollinen kohtaaminen tapahtuisi siis välierässä. Sharapovalla on potentiaalisesti hyvinkin hankala ensimmäisen kierroksen vastustaja, värikäs Bethanie Mattek-Sands.

Suosittelemme sinulle