Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Turistien suosima ikivanha tiibetiläiskylä tuhoutui pahoin tulipalossa – video

Jopa 2000 palomiestä ja vapaaehtoista yritti pelastaa 1300 vuotta sitten perustettua Dukezongin kylää.

Jopa 2 000 palomiestä ja vapaaehtoista yritti pelastaa 1 300 vuotta sitten perustettua Dukezongin kylää. Arvion mukaan palo saattoi aiheuttaa jopa 12 miljoonan euron vahingot. Syttymissyy ei ole tiedossa.
Jessikka Aro
Avaa Yle-sovelluksessa

Muinainen Dukezongin tiibetiläiskylä tuhoutui pahoin valtavassa tulipalossa lauantain vastaisena yönä Kiinan Yunnanissa. Jopa kymmenmetrisiä liekkejä lyönyt palo tuhosi yli sata perinteistä puutaloa, kertoo uutistoimisto Xinhua.

Jopa 2 000 palomiestä, sotilasta, poliisia, viranomaista ja vapaaehtoista sammutti paloa, joka levisi edelleen lauantaiaamuna. Viranomaisten mukaan tuulinen sää vaikeutti sammutustöitä. Kylän asukkaat evakuoitiin, ja toistaiseksi kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen. Yhden kiinalaisarvion mukaan palo saattoi aiheuttaa jopa 12 miljoonan euron vahingot. Syttymissyy ei ole tiedossa.

Shangri-Lan piirikunnassa sijaitseva Dukezong on tiibetiä ja tarkoittaa "kuun kaupunkia". Kylä perustettiin 1 300 vuotta sitten, ja siitä tuli Xinhuan mukaan tärkeä Silkkitien pysähtymispaikka. Myöhemmin Dukezongista tuli suosittu turistikohde.

Suosittelemme sinulle