Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Kristilliset teilaa Tuomiojan näkemyksen: Uskontoa päinvastoin lisättävä kouluissa

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman tyrmää ulkoministeri Erkki Tuomiojan näkemyksen, jonka mukaan uskonnonopetus voitaisiin poistaa lukiosta. Östmanin mukaan viime aikojen perhesurmat ja kouluampumiset kertovat päinvastoin tarpeesta lisätä uskonnonopetusta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman eduskunnassa lakivaliokunnan kokouksen jälkeen.
Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman eduskunnassa lakivaliokunnan kokouksen jälkeen 27. helmikuuta. Kuva: Yle
Sari Vähäsarja
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulkoministeri Tuomioja on blogissaan huolissaan historian tuntemuksen vähäisyydestä. Hän kirjoittaa kavahtavansa esityksiä historianopetuksen poistamisesta lukioista ja esittää päinvastoin historian ja yhteiskuntaopin lisäämistä. Tunteja Tuomioja hankkisi esimerkiksi uskonnonopetuksen poistolla.

Kristillisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman tyrmää Tuomiojan ajatuksen. Hän muistuttaa, että KD:n kanta on ollut johdonmukaisesti säilyttää sekä uskonnonopetuksen määrä että laatu.

Östmanin mukaan viimeaikaiset perhesurmat ja kouluampumiset kertovat uskonnonopetuksen tarpeellisuudesta. Hän sanookin, että tunteja voisi päinvastoin lisätä nykyisestä:

– Muualla Euroopassa uskonnonopetusta on lisätty, ei leikattu, perustelee Östman kannanotossaan.

Suosittelemme