Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Suksille ja luistimille on kohta käyttöä Varsinais-Suomessa

Turun seudulla päästään loppuviikosta sekä hiihtämään että luistelemaan. Laskettelukeskuksista ensimmäisenä suunnittelee avaavansa Meri-Teijo Ski, jossa tykit puskevat parhaillaan vettä taivaalle 100 000 litraa tunnissa.

Lumitykki puskee lunta taivaalle Meri-Teijo Skin rinteillä.
Kuva: Yle
Sari Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ikuisuuksia jatkunut lauha sää on vihdoin muuttunut pakkaseksi. Innokkaimmat talviliikkujat voivat jo huoltaa suksensa ja teroittaa luistinten terät.

- Luistinratojen jäädytys Turussa alkoi maanantaina, ja ensimmäiset kentät avautuvat luultavasti puolen viikon paikkeilla mikäli kaikki laitteet toimivat ja pakkasta riittää. Viikonloppuna viimeistään kentät ovat kunnossa, sanoo Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen.

Luistelurata vaatii noin viiden sentin paksuisen jään kestääkseen luistinten alla.

Lumitykit laulavat hiihtokeskuksissa

Laskettelukeskuksista Meri-Teijo Ski arvioi saavansa pikkurinteensä auki jo keskiviikkona.

- Meillä on jo neljäs lumetus meneillään kuluvalla hiihtokaudella. Yhdeksän tykkiä painaa parhaillaan 100 000 litraa vettä taivaalle tunnissa, kertoo rinnepäällikkö Jarkko Rannikko.

Meri-Teijo Ski oli muutaman päivän auki jo joulukuun puolessa välissä.

- Lastenrinne oli jo auki hetkisen. Myös päärinteen lumet oli tehty, mutta emme ehtineet levittää niitä ennen joulukuun lopun vesisateita.

Hirvensalon hiihtokeskus suunnittelee avaavansa rinteitä tulevana viikonloppuna.

Myös Turun Nunnavuoren hiihtoradan lumetus on käynnissä. Tavoitteena on aukaista 1,7 kilometrin hiihtolenkki tulevana viikonloppuna.

Suosittelemme