Hyppää sisältöön

Ministeri Arhinmäki pohtii lähtemistään Sotshiin

Sotshin talviolympialaiset alkavat 6. helmikuuta. Monet poliitikot ympäri maailmaa boikotoivat kisoja ihmisoikeuskysymyksien tukemiseksi. Mutta mitä tekevät suomalaiset huippupoliitikot?

Paavo Arhinmäki. Kuva: Yle

Sotshin talvikisat alkavat kolmen viikon kuluttua. Monet poliitikot eri puolilla maailmaa boikotoivat kisoja, koska he katsovat, että osallistuminen olisi ihmisoikeuksia loukkaavan Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallinnon tukemista.

Esimerkiksi Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ei osallistu. Lisäksi sikäläinen urheiluministeri Lena Adelsohn-Liljeroth on ilmoittanut, että hän ei halua tukea Putinia, mutta haluaa tukea urheilua.

Siksi Adelsohn-Liljeroth ei osallistu 7. helmikuuta pidettäviin avajaisiin, mutta seuraa kisoja muuten.

Viime kesänä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) heilutteli Moskovassa yleisurheilukisoissa sateenkaarilippua seksuaalisen tasavertaisuuden puolesta ja Venäjän niin kutsuttua homopropaganda-lakia vastaan.

Mutta mitä tekee Paavo Arhinmäki 7. helmikuuta, kun Sotshin kisat avataan?

– Katson niitä varmaan televisiosta kotona, sanoi keskiviikkoillan A-studiossa vieraillut ministeri Arhinmäki.

Arhinmäen mukaan hän saattaa matkustaa katsomaan kisoja niiden loppuvaiheessa.

Siihen, heiluuko sateenkaarilippu Sotshissa, Arhinmäki ei osannut vielä vastata.

Suomen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei edes harkitse kisojen boikotoimista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (kok.) puolestaan seuraa tilannetta. Arhinmäen käsityksen mukaan Niinistö olisi osallistumassa avajaisiin.

Suosittelemme sinulle