Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Docventures nappasi kaksi palkintoa Kultainen Venla -gaalassa

Paras lasten- ja nuortenohjelma on #lovemilla. Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin Jussi Vatanen ja naisnäyttelijänä Armi Toivanen.

Docventures
Kuva: Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Parhaillaan käynnissä olevassa Kultainen Venla -gaalassa on palkittu vuoden 2013 menestyneimpiä tv-ohjelmia ja tekijöitä.

Ylellä esitetty dokumenttisarja Docventures on saanut kaksi palkintoa. Madventures-sarjastaan tunnettujen Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan Docventures palkittiin Kultaisella Venlalla parhaasta ajankohtais- ja asiaohjelmasta sekä erikoispalkinnolla vuoden tv-teosta.

Vuoden tv-teko -erikoispalkinnon perusteluiden mukaan Docventures osoitti, että "vaikea sisältö kiinnostaa, kunhan se taustoitetaan ja paketoidaan oivallisesti ja kiinnostavasti".

Parhaan tv-ohjelman Kultaisen Venlan voitti Taivaan tulet, joka palkittiin myös parhaana draamaohjelmana.

Toivanen ja Vatanen parhaat näyttelijät

Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin Jussi Vatanen ja naisnäyttelijänä Armi Toivanen.

Parhaaksi lasten- ja nuortenohjelmaksi on valittu _#lovemilla _ja viihde- ja musiikkiohjelma -kategorian Kultaisen Venlan on voittanut Vain elämää.

_Hjallis _voitti keskusteluohjelmien Kultaisen Venlan ja Hyvät ja huonot uutiset komedia- ja sketsiohjelmien pystin. Erilaiset äidit palkittiin parhaana lifestyleohjelmana.

Reality-sarjan Kultaisen Venlan nappasi Arman ja viimeinen ristiretki, jonka keulahahmo Arman Alizad palkittiin myös parhaana esiintyjänä.

Vuoden käsikirjoittajiksi valittiin Kirsi Manninen ja Antti Pesonen draama-sarjasta Kansan mies ja vuoden ohjaajaksi Antti Leino musiikki-ohjelmasta Iskelmä-Suomi.

Iskelmä-Suomi sai myös TV-maailma -lehden jakaman tunnustuspalkinnon TV-vuoden valopilkku 2013.

Televisioakatemian hallituksen myöntämät elämäntyöpalkinnot myönnettiin Helena Kokolle, Eeva Litmaselle, Päiviö Pyysalolle, Simo Salmiselle ja Hannu Seikkulalle.

Kultainen Venla -kilpailu järjestettiin nyt neljättä kertaa.  Kilpailuun valittiin lähes 200 ohjelman ja tekijän joukosta finalistit, joista Televisioakatemian jäsenet äänestivät voittajat. Katsojat ovat äänestäneet parasta tv-ohjelmaa ja esiintyjää.

Suosittelemme