Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Arsenal-tähdelle kaksi onnistumista tärkeään paikkaan

Arsenal ei antanut tälläkään kertaa Fulhamin yllättää itseään kotikentällä.

Arsenalin Olivier Giroud ja Santi Cazorla.
Santi Cazorla (oik.) viimeisteli kaksi maalia Fulhamin verkkoon. Kuva: EPA/ANDY RAIN
Matti Härkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tällä kaudella Arsenalin Santi Cazorla ei ole ollut lähelläkään viime kauden virettään, mutta lauantaina Espanjan maajoukkuepelaaja oli elementissään Valioliigan ottelussa Fulhamia vastaan.

Cazorla viimeisteli kamppailussa kauden toisen ja kolmannen liigamaalinsa, kun Arsenal voitti kotikentällään 2-0. Voitto oli Arsenalille viides peräkkäinen Valioliigassa. Joukkue jatkaa sarjan piikkipaikalla pisteen erolla Manchester Cityyn.

Ensimmäisellä puoliskolla Arsenalin peli ei kulkenut ja Fulham oli hyvin pelissä mukana. Etenkin Fulhamin Steve Sidwell hätyytteli useampaan otteeseen Arsenalin maalia, mutta Wojciech Szczesny oli mies paikallaan tykkimiesten maalilla.

Ottelun voittomaali syntyi 57. peliminuutilla. Oliver Giroud ja Jack Wilshere petasivat hienolla syöttökombinaatiolla paikan Cazorlalle, ja keskikenttäpelaaja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Cazorlan toinen maali syntyi viisi minuuttia myöhemmin, kun espanjalainen sai purkupallon rangaistusalueen ulkopuolelle. Vasemman jalan matala laukaus painui Fulhamin maalin takanurkkaan.

Tykkimiesten riveistä yksikään pelaaja ei ole onnistunut tällä kaudella tekemään yli kymmentä liigamaalia, mutta kun joukkueen puolustus on yhdessä Evertonin ja Chelsean kanssa ollut liigan pitävin, on pistesaldo karttunut tasaiseen tahtiin.

Arsenalin kotikenttä on historian saatossa ollut Fulhamille todella hankala paikka vierailla. Fulham ei nimittäin ole onnistunut koskaan voittamaan paikalliskilpailijaansa vieraskentällä.

Suosittelemme