Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ilonen kärkikahinoissa Qatarissa - "Ei mitään mahtivetoa"

Lonkkakipuinen Mikko Ilonen on neljän lyönnin päässä kärjestä Qatarin osakilpailussa. Roope Kakko taistelee jatkoonpääsystä.

Mikko Ilonen
Kuva: AFP / Lehtikuva
Antti Laaksonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikko Ilonen aloitti golfin Euroopan kiertueen kisan Qatarissa mainiosti. Ilonen on avauspäivän jälkeen jaetulla 14. sijalla 68 lyönnillä (-4).

- Ei ollut lyömisen puolesta mitään mahtivetoa lyönti toisensa jälkeen, mutta pelaaminen oli järkevää. Pelasin niillä korteilla joita tänään oli. Löin paljon väyliä ja greeniosumia, siitä se tulos tuli, Ilonen kertasi avauskierrostaan.

Lahtelainen on kärsinyt lonkkavaivasta, mikä rajoittaa lyömistä.

- Tällä hetkellä on pieniä rajoitteita lyömisen suhteen, ja pitää vähän kuunnella itseään, totesi Ilonen.

- Mahdollisuudet ovat ihan hyvät niin kauan kuin pelaan kuten tänään. Tällä hetkellä lyön vähän lyhyemmälle kuin normitilanteessa, mutta kenttäkään ei ole kovin pitkä. Ei se kysy koko ajan jotain kaameita rauta kolmosia. Putteri tuntuu tällä viikolla ihan hyvältä. Olen sinut noiden greenien kanssa.

Roope Kakko käytti avauskierrokseensa 73 lyöntiä, mikä on yhden lyönnin yli parin. Tällä hetkellä hän on cutin ulkopuolella, mutta hän uskoo parantavansa toisena kisapäivänä.

- Alussa oli paljon hyvää, keskellä vaikee ja lopussa taas sain luotua paikkoja. Tavoite on parantaa joka päivä ja huomenna ollaan varmasti paljon valmiimpia pelaamaan parempaa golfia, vakuuttaa Kakko tiedotteessaan.

Kisan kärjessä on Etelä-Afrikan George Coetzee tuloksella 64 (-8). Ilosen kanssa saman tuloksen teki tusinan verran pelaajia, mukaan lukien viime kauden komeetta Ruotsin Henrik Stenson.

Suosittelemme