Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Li Na jyräsi toisessa erässä - toinen Grand slam -turnausvoitto

Li Na voitti Dominika Cibulkovan Australian avointen naisten finaalissa 7-6, 6-0. Kiinalaiselle Grand Slam -turnausvoitto oli toinen ja ensimmäinen Australiassa.

Li Na
Kuva: AFP/Lehtikuva
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinalainen Li Na voitti uransa toisen Grand Slam -turnauksen, kun hän kukisti Australian avoimen tennisturnauksen naisten loppuottelussa slovakialaisen Dominika Cibulkovan 7-6(7-3), 6-0.

Li Nan ensimmäinen Grand Slam -turnausvoitto tuli Ranskan avoimista vuonna 2011. Australian avoimet on ollut kokonaisuutena kiinalaisen paras Grand Slam -turnaus. Finaalipaikka oli Li Nalle kolmas Australiassa. Vuonna 2011 hän hävisi loppuottelun Kim Clijstersille ja vuonna 2013 Victoria Azarenkalle.

160-senttiselle Dominika Cibulkovalle Grand Slam -finaali oli ensimmäinen. Cibulkova pudotti matkallaan finaaliin mm. Maria Sharapovan ja Agnieszka Radwanskan, mutta Li oli finaalissa liian kova vastustaja.

Finaalin avauserä oli molemmilta melko hermostunutta peliä. Li Na mursi heti alussa, mutta Cibulkova otti murron takaisin erän kuudennessa pelissä. Erän ratkaisu siirtyi tie-breakiin, jonka kiinalainen voitti 7-3. Avauserä kesti peräti 70 minuuttia.

Toisessa erässä Li Nan peli vapautui. Kiinalainen löi upeita lyöntejä sekä kämmen- että rystypuolelta ja vei erän puhtaasti 6-0.

Li Na selvitti turnauksen kolmannella kierroksella ottelupallon Lucie Safarovaa vastaan, mutta sen jälkeen hän selvitti kaikki ottelunsa vakuuttavasti. Helmikuussa 32 vuotta täyttävä Li Na on vanhin naispelaaja, joka on voittanut Australian avoimet tenniksen avoimella aikakaudella.

Suosittelemme sinulle