Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Sotkamosta löytyi aiempaa enemmän hopeaa

Sotkamon hopeakaivoksella on enemmän hopeaa kuin aiemmin on ilmoitettu. Sotkamo Silver -yhtiön mukaan mineraalivarannot ovat 70 prosenttia ja hopean määrä 57 prosenttia aiemmin ilmoitettua suuremmat. Mineraalivarantojen päivitys pohjautuu viime vuonna toteutettuun soijaporausohjelmaan.

Timo Lindborg tutkii kairanreikää tunnelin katonrajassa.
Kuva: Ville Kinnunen / Yle
Heikki Rönty
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotkamo Silverin uuden varantomallin perusteella hopeaa on 16,2 miljoonaan unssia aiemmin ilmoitetun 10,3 miljoonan unssin sijaan ja mineraalivarantojen määrä on kasvanut 3,5 miljoonasta tonnista kuuteen miljoonaan tonniin, ilmoittaa yhtiö tiedotteessaan.

Tonnimääräinen kasvu on 70 prosenttia ja hopean määrän kasvu 57 prosenttia, kun cut-off-rajana on käytetty 50 g/t hopeaa.

Mineraalivarantojen päivitys pohjautuu vuonna 2013 toteutettuun soijaporausohjelmaan. Erityistä huomiota tulkinnassa on kiinnitetty geologisen jatkuvuuden huomiointiin, mikä on johtanut suurempien korkeita hopeapitoisuuksia sisältävien mineralisoituneiden kokonaisuuksien muodostumiseen.

Näistä voidaan laatia louhintasuunnitelma siten, että rikkaimmat malmiot louhitaan ensimmäisinä vuosina osana kokonaissuunnitelmaa. Louhintasuunnitelma ja malmivarat aiotaan päivittää tämän mineraalivarantoarvion pohjalta lähikuukausina.

Hopeaesiintymä tunnetaan kairausten perusteella noin 550 metrin syvyyteen. Geofysikaalisten mittausten perusteella muodostuma jatkuu ainakin 1500-2000 metrin syvyyteen, kerrotaan tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle