Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Renny Jokelin journalistiikan vierailijaprofessoriksi Tampereen yliopistoon

Jokelin aloittaa vuoden mittaisen pestinsä elokuun alusta. Hän on työskennellyt Ylessä vuodesta 2005 alkaen, viimeksi MOT-ohjelman tuottajana.

Renny Jokelin
Kuva: Jukka Lintinen / Yle
Kai Pohjanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi on valittu toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Renny Jokelin. Ylen lisäksi hän on toiminut Euroopan parlamentin tiedotustoimiston päällikkönä ja sitä ennen 17 vuotta Helsingin Sanomien toimittajana ja kirjeenvaihtajana.

Professorin valintaa valmistellut työryhmä perustelee valintaansa sillä, että Jokelin on kokenut toimittaja. Lisäksi hänen meriiteikseen mainitaan,  että  Jokelin on tehnyt kiinnostavan uran sekä sanomalehdessä että televisiossa. Hänen yhteiskunnallisen ja talousjournalismin osaamisen uskotaan innostavan myös opiskelijoita.

Jokelin aikoo professorin tehtävässään opettaa ja tutkia yhdessä opiskelijoiden kanssa datajournalismin mahdollisuuksia ja keinoja.

Journalistiikan vierailijaprofessoreita on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 lähtien. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen.

Suosittelemme