Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Opetusministeri Krista Kiuru: Peruskoulu on jäänyt jälkeen

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä perustavansa asiantuntijatyöryhmän pohtimaan peruskouluun uudenlaisia opetusmenetelmiä. Ministerin mielestä nykyiset opetusmenetelmät eivät vastaa tämän päivän tarpeisiin.

Krista Kiuru puhuu
Kuva: Ville Välimäki / Yle
Kati Leskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Opetusministeri Krista Kiurun (sd.) mielestä peruskoulun opetusmenetelmät ovat jääneet ajastaan jälkeen.

– Olen käynnistämässä laajempaa työskentelyä sen eteen, että tulevaisuuden koululle haettaisiin uusia eväitä, uudenlaisia opetusmenetelmiä ja uutta tekemisen meininkiä.

Perusopetuksen opetussuunnitelmaa uudistetaan parhaillaan. Kiurun työryhmän on tarkoitus löytää uusi suunta koko perusopetukselle ja tuoda uusia ajatuksia opetussuunnitelman uudistyöhön. Tuloksia odotetaan jo tämän vuoden aikana.

– Saamme vielä tämän vuoden aikana uusia sisältöjä opetussuunnitelman sisään kaikkien koulujen käytettäviksi, lupaa Kiuru.

Kiuru on huolissaan siitä, että koulu on kadottanut merkitystään suomalaisessa yhteiskunnassa. Oppimiserot ovat Kiurun mukaan kasvaneet ja kaikkien oppilaiden osaamistaso on laskenut.

– Pohja on pudonnut peruskoulusta, summaa Kiuru.

Ajankohtaisen kakkosen Peruskouluremppa järjestää live-chatin opetusmenetelmistä keskiviikkona klo 12.15. Paikalla on koululaisia eri puolilta Suomea sekä edustaja Opetushallituksesta.

Suosittelemme