Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Suomalainen teemapuisto kelluu kohta Gibraltarilla

Venesatamia ja laitureita valmistanut Marinetek tekee seuraavaksi liikuntapuiston mereen. Gibraltarin valtio maksaa hankkeesta 4,4 miljoonaa euroa.

Havainnekuva kelluvasta liikuntapuistosta.
Kuva: Marinetek
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisyritys rakentaa Gibraltarille kelluvan vesipuiston. Venesatamia ja laitureita valmistava yritys Marinetek kertoo sopineensa 4,4 miljoonan euron rakennushankkeesta Gibraltarin valtion kanssa.

Poikkeukselliseen kelluvaan puistoon on päädytty sen vuoksi, että täyteen rakennetulla kallioisella Gibraltarilla voidaan laajentaa enää ympäröivälle merialueelle.

– Siitä on tulossa megatrendi, koska tiheästi rakennettujen alueiden vesistöjä ei ole vielä otettu hyötykäyttöön, sanoo Marinetekin toimitusjohtaja Ilkka Seppälä tiedotteessa.

Virkistysaluetta kannatellaan teräsbetonisilla ponttoneilla.

Marinetekin puistoon tulee muun muassa uima-altaita, leikkikenttä ja parkour-alue. Puisto on tarkoitus avata ensi kesäkuussa. Neliömetrejä siinä on 2 600, mikä vastaa karkeasti tyypillisen suomalaislähiön liikekeskuksen kokoa.

Leikki- ja liikuntalaitteet Gibraltarille toimittaa Lappset. Se on tunnettu myös yhteistyöstään Rovion kanssa Angry Birds -leikkipuistoissa.

– Paikalliset kontakstit Gibraltarin pääministeriin asti, loistava suomalainen innovaatio ja luottamus marinetekiin kelluvien ratkaisujen osaajana olivat avainasemassa kaupan tekemisessä, sanoo myyntipäällikkö Ville Frost.

Marinetek sanoo toimittaneensa yli 2 000 venesatamaa muun muassa USA:han, Turkkiin ja Kiinaan.

Suosittelemme sinulle