Hyppää sisältöön

Ylen kanavat perjantaista alkaen teräväpiirtona myös Digitan antenniverkossa

Ylen nykymuotoiset tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat rinnakkain HD-muotoisten kanavien kanssa jopa vuoteen 2026 saakka.

Kuva: Mikko Kuusisalo / Yle

Teräväpiirtokuvaa näkee perjantaista alkaen entistä useampi suomalainen. Yle ja Digita ovat sopineet Ylen HD-muotoisten kanavien antennijakelusta.

Digita ottaa jakeluunsa kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD. Kanavat tulevat Digitan D-nippuun, jonka näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen väestöstä. Digitan antennijakelussa olevat kanavat näkyvät UHF-antennilla.

- Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Kanavamme ovat nyt jakelussa myös UHF-taajuusalueella, ja antennitalouksilla on nyt mahdollisuus nähdä kolme Ylen HD-muotoista kanavaa, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Nykymuotoiset kanavat sekä HD-kanavat jatkavat pitkään rinnakkain

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala on iloinen, että suomalaiset voivat seurata olympialaisia Ylen suomen- ja ruotsinkielisiltä kanavilta.

- On hienoa välittää tämä teräväpiirtoinen elämys suomalaisille. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että kuva näkyy, ääni kuuluu ja tieto kulkee mahdollisimman monelle, Sirpa Ojala sanoo.

Suomessa siirrytään antenniverkon tv-lähetyksissä teräväpiirtoon vaiheittain. Ylen nykymuotoiset tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat rinnakkain HD-muotoisten kanavien kanssa jopa vuoteen 2026 saakka.

Kaikki Ylen tv-kanavat ovat saatavilla HD-muotoisina kattavasti suomalaisten kaapeli- ja IPTV-operaattoreiden kanavavalikoimassa. Yle TV1 ja Yle TV2 HD näkyvät satelliittijakelussa Canal Digitalin asiakkaille sekä VHF-antennijakelussa.

Suosittelemme sinulle