Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Ruotsille karmeita uutisia – avainpelaaja sivuun Sotshista

Henrik Sedin ei Expressenin mukaan pelaa Ruotsin joukkueessa Sotshin olympialaissa. Hyökkääjän kylkivamma ei ole toipunut odotetulla tavalla.

Henrik Sedin tuulettaa.
Henrik Sedin olisi ollut Sotshissa Ruotsin joukkueen varakapteeni. (arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen
Juho Talja
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Ruotsin jääkiekkojoukkueeseen nimetty hyökkääjä Henrik Sedin ei loukkaantumisensa vuoksi pysty osallistumaan Sotshin olympialaisiin.

Aiemmin torstaina ilmoitettiin kylkivammasta toipuvan Vancouver Canucksin Sedinin jättävän kaksi seuraavaa NHL-ottelua väliin tarkkaillakseen vammansa tilannetta. Torstaina Sedin teki kuitenkin päätöksensä.

- Vammani ei ole parantunut toivotulla tavalla. Viimeiset ottelut ovat tuskallisia, enkä ole pystynyt antamaan kaikkeani, Sedin kuvaili Expressenille.

- On tietenkin tuskallista, etten pääse pelaamaan olympialaisissa. Jos olisin lähtenyt sinne, en olisi kenties kuitenkaan pystynyt pelaamaan. Nyt minulla on mahdollisuus toipua vammastani ja toivottavasti päästä pelaamaan vielä tällä kaudella, Sedin kertoi.

33-vuotias Sedin on voittanut Ruotsin paidassa olympiakultaa 2006 ja maailmanmestaruuden 2013. Hänen veljensä Daniel Sedin on myös nimetty Sotshin olympiajoukkueeseen.

Aiemmin myös Johan Franzen joutui vetäytymään Ruotsin joukkueesta loukkaantumisensa vuoksi.

**Lisäys 7.2.2014 klo 9.05: **Sedinin korvaaja on Washington-hyökkääjä Marcus Johansson.

Suosittelemme