Hyppää sisältöön

Kaivosyhtiö Northlandille uusi toimitusjohtaja Pöyryltä

Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeesta vastaavan Northland Mines Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Jari Väisänen. Väisänen otti tehtävän vastaan helmikuun alussa Jukka Jokelan lähdettyä luotsaamaan Anglo Americanin Sakatti-projektia Sodankylään.

Jari Väisänen, Northland Mines Oy:n toimitusjohtaja
Kuva: Janne Koskenniemi
Perttu Ruokangas

Väisäsen tavoitteena on saada Hannukaisen kaivokselle luvat ja rahoitus.

42-vuotias Väisänen on tehnyt töitä Hannukaisen kaivoshankkeessa jo vuoden 2011 alusta lähtien Pöyry Finland Oy:n palveluksessa. Hän on ollut kannattavuusselvityksen projektikoordinaattorina ja myöhemmin projektin johtajana.

Väisänen on kotoisin Pyhäsalmelta. Hän on ollut Pöyryllä töissä vuoden 2010 lopulta alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt Mondo Minerals -yhtiössä.

Rakennustyöt saattavat alkaa vuonna 2016

Kolarin Hannukaisen kaivosta saadaan vielä odottaa pari vuotta, arvioi Northland Mines -yhtiön uusi toimitusjohtaja Jari Väisänen. Hannukaisen rautakaivoksen kannattavuusarvio on jo valmis, mutta ympäristölupaprosessi on vielä pahasti kesken.

Väisänen arvioi, että kaivosta päästään rakentamaan mahdollisesti vuonna 2016, jos ympäristölupaprosessi menee hyvin ja kaivokselle löytyy rahoitus.

Ruotsalaisen kaivosyhtiön Northland Resourcesin tytäryhtiö Northland Mines on saanut Hannukaisen kaivoksen kannattavuusarvion jo valmiiksi, mutta se odottaa emoyhtiöltä lupaa julkaista tiedot.

Suosittelemme sinulle