Hyppää sisältöön

Tamperelainen yliopistoradio Moreeni aloitti yt-neuvottelut

Tamperelainen yliopistoradio Radio Moreeni lopettaa mm. avustajien käytön. Henkilökunta puolestaan pelkää koko radion toiminnan loppuvan, jos radion rahoitus ei järjesty.

Tiina Kokko

Radio Moreeni on aloittanut yt-neuvottelut, joissa pohditaan yliopistoradion tulevaisuutta. Selvää on, että kesäkuun alusta lähtien Radio Moreeni ei enää osta ohjelmia avustajilta. Radion toimitetun ohjelman määrä vähenee ja musiikin osuus kasvaa.

Moreenin tiedotteen mukaan radiosta on tarkoitus lähettää edelleen uutisia sekä radion oman toimittajan, yliopiston opiskelijoiden ja kansalaisjärjestöjen tekemiä asia-, ajankohtais- ja puheohjelmia.

Asemalla työskentelee kokoaikaisesti kolme henkilöä: toimituspäällikkö, toimittaja sekä äänisuunnittelija. Tällä hetkellä Moreenissa on noin viisikymmentä otsikko-ohjelmaa, joista suurin osa on noin 40 avustajan käsialaa.

Radioaseman toiminnasta vastaa yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikkö, eikä sillä ole voimavaroja säilyttää nykyisenlaajuista ohjelmatarjontaa.

Pääluottamusmies huolissaan

JUKOn ja Akavan pääluottamusmies Tampereen yliopistossa on Sinikka Torkkola, joka pelkää koko Moreenin loppuvan, jos sen rahoitusta ei saada järjestettyä.

Torkkola antaakin pyyhkeitä yliopiston rahoitusmallille. Se jakaa yliopistoille rahaa koulutuksessa tehtyjen tutkintojen ja opintopisteiden sekä tutkimusjulkaisujen ja -rahoituksen perusteella, mutta ei ota huomioon yhteistyötä muun yhteiskunnan kanssa.

Torkkolan mukaan Radio Moreenin toiminnan jatkuminen nykyisessä laajuudessaan edellyttäisi viestinnän, median ja teatterin yksikölle lisärahoitusta, joka suuruudeltaan olisi muutaman prosentin luokkaa yliopiston tämänvuotisesta voitosta.

Radioasema käynnistyi Yliopistoradion nimellä syksyllä 1989. Yliopistolle myönnetty toimilupa on voimassa vuoteen 2019 saakka.

ULA-verkossa Radio Moreenia voi kuunnella noin 50 kilometriä Näsineulasta taajuudella 98,4 MHz. Moreenia voi kuunnella myös internetin kautta.

Suosittelemme sinulle