Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Vedonlyöjä: "Kannattaa veikata altavastaajan voittoa"

Ammattimainen vedonlyöjä Jorma Vuoksenmaa tuntee pallopelien lainalaisuudet vuosikymmenten ajalta. Hänen tilastoistaan selviää, että altavastaajan voiton veikkaaminen tuo parhaiten rahaa.

Sotshin talviolympialaiset nostattavat urheilufanien lisäksi myös urheiluvedonlyöjien sykettä. Suomen tunnetuin urheiluvedonlyönnin ammattilainen Jorma Vuoksenmaa odottaa vesi kielellä muun muassa miesten jääkiekkoa. Kuva: Yle
Tuomo Björksten
Avaa Yle-sovelluksessa

25 vuotta ammattimaisesti vetoa lyönyt Jorma Vuoksenmaa suosittelee, että jos haluaa oikeasti tehdä rahaa urheilun vedonlyönnillä, ei kannata käyttäytyä niin kuin massat.

Ennakkosuosikit saavat tiedotusvälineissä eniten tilaa. Suuri yleisö nostaa heidät sankareiksi melkein ennen voittoa. Vedonlyöntikertoimet painuvat näiden osalta alas. Jos siis haluaa tienata rahaa, kannattaa veikata altavastaajaa.

– Yllättäjistä annetaan jatkuvia erikoistarjouksia, Vuoksenmaa sanoo.

Kun kyse on pallopeleistä, ei myöskään kannata veikata korkeita maalilukuja, koska kaikki muutkin tekevät niin. Tilastojen valossa parhaiten tienaa veikkaamalla tuloksia 1–1 tai 2–1.

– Turnaukset ovat vedonlyönnin kannalta erittäin edullisia. 25 vuoden aikana olen jäänyt varmaan kolmessa pallopelien arvoturnauksessa häviölle, Vuoksenmaa sanoo.

Vedonlyöjien mielenkiinto kohdistuu Sotshissakin eniten jääkiekkoon, koska siinä ei ole matalia panoskattoja, ja lätkästä on helpoimmin saatavilla tietoa. Vuoksenmaa listaa Sotshin kisoissa jääkiekkojoukkueiden voimasuhteisiin ja vedonlyöntiin vaikuttavia seikkoja:

  • Ne maat, joilla on eniten kannattajia kisoissa, saavat kentällä eniten etua.
  • Joukkueet kootaan nopeasti, eikä harjoituspeleistä saa kunnolla tietoa. Vasta kun turnaus alkaa, todelliset voimasuhteet paljastuvat. Tilanne on hyvin erilainen kuin vaikkapa NHL:ssä, jossa on paljon pelejä. ja joukkueiden historian perusteella voidaan ennakoida menestystä.
  • Vedonlyönnissä voi veikata esimerkiksi, tekeekö joku kiekkotähti maalin. Vuoksenmaan mukaan tuottoisinta on kuitenkin useimmiten veikata, ettei nimetty pelaaja tee maalia.

Suosittelemme