Njuike sisdoaluide

Hotelli keskelle Käsivarren erämaa-aluetta?

Enontekiön kunnanhallitus aikoo esittää Metsähallitukselle ja Ympäristöministeriölle, että ne käynnistäisivät selvityksen erämaahotellin perustamisesta Käsivarren erämaa-alueelle. Enontekiön kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantain 17.2.2014 kokouksessaan.

Kuonjarjoen kuru sai lumipeitteen sunnuntaina heinäkuun 14. päivä 2013.
Kuva: Tapani Leisti / Yle
Kaija Länsman,
Pirita Näkkäläjärvi

Enontekiön kunta haluaa hotellin keskelle Käsivarren erämaa-aluetta.

Enontekiön kunnanhallitus aikoo esittää Metsähallitukselle ja Ympäristöministeriölle, että ne käynnistäisivät selvityksen erämaahotellin perustamisesta Käsivarren erämaa-alueelle.

- Erämaahotelli edistäisi kestävän kehityksen luontomatkailua alueella. Hotellin perustamisedellytykset ja sen mahdollinen sijainti tulisi selvittää laajapohjaisesti Metsähallituksen, kunnan, Enontekiön Yrittäjät ry:n, Käsivarren paliskunnan ja Saamelaiskäräjien kesken, kunnanjohtajan esityksessä kirjoitetaan.

Enontekiön kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantain 17.2.2014 kokouksessaan.

- Matkailu on taloudellisin mittarein Enontekiön suurin toimiala ja sen kehittäminen on painopisteenä muun muassa kunnan elinkeinostrategiassa. Kestävän kehityksen luontomatkailun kehittämistä vaikeuttaa tällä hetkellä laadukkaiden majoitusmahdollisuuksien puute erämaa-alueilla.

"Hotellin majoituskapasiteetti tukisi luontomatkailun kehittymistä Käsivarren erämaa-alueella"

Erämaalain nojalla Metsähallitus ei myöskään voi myöntää yrittäjille lupaa rakentaa pysyviä tukikohtia näiden alueiden sisälle.

- Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa käydyissä neuvotteluissa on todettu, että nopein tie asian parantamiseksi olisi Metsähallituksen yhteistyöyritysten kanssa perustama erämaahotelli, jota Metsähallitus hallinnoisi. Hotellin majoituskapasiteetti tukisi luontomatkailun kehittymistä Käsivarren erämaa-alueella ja avaisi matkailuyrittäjille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Ođđasamosat: paketissa on 10 artikkelia