Hyppää sisältöön

Iivo Niskaselta sensaatiomainen hiihto - mitali karkasi kuin kulta Juha Miedolta!

Iivo Niskanen hiihti upean hiihdon ja pääsi 0,2 sekunnin päähän olympiamitalista. Kultaa otti Dario Cologna ja hopeaa Johan Olsson. Daniel Richardsson tuli takaa ja pudotti Niskasen mitaleilta.

Kuva: AFP/Lehtikuva

Suomalaisodotukset eivät olleet Laura-hiihtostadionilla yhtä korkealla miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailun alkaessa kuin edellisenä päivänä naisten kympillä. Alle 23-vuotiaiden maailmanmestari Iivo Niskanen hiihti kuitenkin upean, ennakkoluulottoman hiihdon ja kamppaili aivan kärkisijoista. Viiden kilometrin väliajoissa Niskanen oli kilpailun kärjessä 8,5 sekunnin erolla Dario Colognaan.

Cologna oli matkan loppupuolella omaa luokkaansa. Puoli minuuttia ennen Colognaa lähtenyt Johan Olsson tuli yhdessä sveitsiläisen kanssa maaliin ja otti hopeaa. Niskanen hävisi Olssonille noin kymmenen sekuntia. Ruotsalainen Daniel Richardsson tuli takaa ja puristi katkerasti 0,2 sekuntia Niskasen edelle.

Kaikki muut maailman huippuhiihtäjät jäivät 22-vuotiaan suomalaisen taakse. Esimerkiksi Lukas Bauer oli viides, Alelsei Poltoranin yhdeksäs, Marcus Hellner kymmenes ja Martin Johnsrud Sundby 13:s.

Keli oli jälleen erittäin lämmin ja raskas, asiantuntijoiden mukaan ehkä olympiahistorian raskain keli.

Muut suomalaiset Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen jäivät kauas kärjestä. Jauhojärvi oli 17:s, Heikkinen 20:s ja Nousiainen 28:s.

Norjalaiset lepuuttivat Petter Northugia ja lisäksi Norjan joukkueesta Didrik Tönseth jäi sairastumisen vuoksi pois.

Suosittelemme sinulle