Hyppää sisältöön

Mikkelissä remontoidaan kouluja yli 20 miljoonalla eurolla

Kauan odotetun Rantakylän yhtenäiskoulun korjauksen kustannusarvio on lähes 10 miljoonaa euroa. Meneillään tai suunnitteilla on useita kouluremontteja.

Kuva: Sari Selin / Yle

Mikkelillä on meneillään tai edessään yli 20 miljoonan euron edestä kouluremontteja. Pelkästään Rantakylän yhtenäiskoulun korjauksen ja laajennuksen kustannusarvio on lähes 10 miljoonaa euroa.

Remontin käytännön suunnitteluun menee ensi vuonna 100 000 euroa. Koululla on peruskorjattavaa tilaa lähes 7500 neliömetriä. Korjattavaa riittää aina lämpöeristyksiä ja vesikattoa myöten. Osaa koulun tiloista ei alunperin ole suunniteltu opetuskäyttöön. Remontin myötä koulu siirtyy myös opetusteknologian osalta nykyaikaan.

Rantakylän yhtenäiskoulun laajennusosan koko olisi lähes 1500 neliömetriä. Tilaa koululle tarvitaan lisää, sillä oppilasennuste näyttää kasvua. 

Anttolan yhtenäiskoulun sisäilmakorjauksiin tarvitaan puolestaan 2 miljoonaa euroa. Koulun tutkimuksiin ja korjauksiin käytettiin jo viime vuonna 250 000 euroa. Esimerkiksi liikuntasalisiipeen suunnitellaan laajaa rakenteellista korjausta. Tulossa on niin purkutöitä kuin myös uusi laajennusosa, jonne sijoitetaan esikoululaiset sekä erityis- ja alkuopetus.

Rantakylän yhtenäiskoulun ja Anttolan yhtenäiskoulun korjaussuunnitelmat ovat tulossa kaupunginvaltuuston päätettäväksi kevään mittaan.

Vanhalan koulun evakkotaival alkaa syksyllä

Mikkelissä meneillään ovat parhaillaan Haukivuoren yhtenäiskoulun ja Ristiinan koulun remontit. Vastikään valmistui Peitsarin koulun remontti tulipalon jäljiltä. Syksyllä puolestaan alkaa Vanhalan koulun korjaus.

– Vanhalan koululaiset ovat remontin ajan Taitolassa Kalevankankaalla, kertoo kiinteistöjohtaja Riitta Väänänen Mikkelin kaupungilta.

Todennäköisesti syksyyn mennessä saadaan käyntiin myös entisessä yhteiskoulussa toimivan Päämajakoulun remontti. Osa opetuksesta siirtyy parakkeihin jo lähiaikoina, sillä koululla tehdään lisätutkimuksia sisäilmaongelmien vuoksi.

– Myös Päämajakoulun korjaus on miljoonahanke, mutta tarkempaa kustannusarviota ei vielä ole, toteaa Väänänen.

Suosittelemme sinulle