Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Viekö JVG:n rap jälleen kiekkoleijonat voittoon?

Sotshin talviolympialaisissa Suomen jääkiekkomenestystä yritetään parantaa rapin voimalla. Kiekkoleijonien pukukopissa kuunneellaan rap-duo JVG:n musiikkia. Rap on viime vuosina noussut osaksi suomalaista jääkiekkokulttuuria.

Jare Brandin (oik.) ja Ville Gallen eli JVG:n kappale Häissä oli Suomen kiekkoleijonien voittobiisi vuonna 2011, kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden. Kuva: Yle
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Tämän hetken suosituimpiin räppäreihin kuuluvat Jare ja VilleGalle eli JVG ovat ehtineet seurata Sotshin talviolympialaisia, vaikka kiirettä riittää. Keikkojen lisäksi duon kolmas albumii Voitolla yöhön ilmestyy ensi viikolla. Levy soi ennakkoon kiekkoleijonien pukukopissa Sotshissa.

– Onhan se hienoo, että Teukka (Teemu Selänne) on siellä ennen peliä sitomassa luistimia jalkaan ja kuuntelee meidän biisejä, sanoo Jare Brand.

– Onhan se kunnia, että Leijonat ottaa meidän levyn sinne soittoon ja fiilistelee, Ville Galle jatkaa.

Rapin aggressiivisuus sopii lätkään

JVG on tuttu kiekkoleijonille jo vuodelta 2011, kun Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa. Voittoa juhlittiin Häissä-kappaleen tahtiin.

Aiemmin jääkiekon yhteydessä oltiin totuttu kuulemaan rockimpia kappaleita. Rap on tullut olennaiseksi osaksi suomalaista jääkiekkoa vasta uuden sukupolven myötä.

– Rap taitaa olla populaareinta musiikkia nykyään. Rapissa on sellanen aggressiivinen meininki välillä, että ehkä siitä saa fiilistä, Jare Brand arvelee.

Jääkiekkoa aikaisemmin harrastanut Ville Galle muistelee, kuinka hän kuunteli pelikavereidensa kanssa rappia pukukopissa.

– Kuunneltiin vähän niinku salaa. Jos kuultiin, että koutsi (valmentaja) on tulossa käytävää pitkin, niin laitettiin äkkiä AC/DC takas. Oltiin niinku kilttejä poikii. Nykyään kaikki hiffaa, että räppikin voi sytyttää pelaajat tuleen.

Muutakin kuin lätkärappia

JVG ei kuitenkaan tee pelkästään lätkäräppiä, vaikka moni niin ajattelee.

– Ehkä se sillon alkuun haittasi. Jengi luuli, että kaikki kappaleet on vain lätkästä. Mutta onhan se hienoa kun pääsee urheilutapahtumiin ja biisit soi siellä, sanoo Jare Brand.

JVG:n rap keskittyy sanomaltaan hyvään fiilikseen ja juhlimiseen. Kannanotot esimerkiksi Venäjän olympialaisiin he jättävät muille räppäreille.

– Hurjaa meininkiä on ollut tuolla tuo olympiasetti. Mutta eiköhän Paleface, Asa tai Pyhimys hoida asian vähän fiksummin, sanoo Ville Galle.

JVG:n Voitolla yöhön -kappale soi jo tänä vuonna nuorten jääkiekon MM-kultajuhlissa. Mutta kuinka käy Sotshissa?

– Toivottavasti Suomi voittaa, niin voidaan lähteä koko kansa Voitolla yöhön ja voidaan unohtaa se Häissä-läppä.

Suosittelemme