Hyppää sisältöön

KULTAA! - Niskanen ja Jauhojärvi parisprintin olympiavoittajat!

Suomi on voittanut ensimmäisen kultamitalin talviolympialaisissa sitten vuoden 2002. Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi voittivat parisprintin kultaa Sotshissa.

Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen kuvassa
Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen hiihtivät kultaa Suomelle miesten parisprintissä
Sakari Lund

Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi voittivat olympiakultaa miesten parisprintissä Sotshissa. Sami Jauhojärvi kukisti loppukirissa Venäjän sekä Saksan, jonka ankkuri Tim Tscharnke kaatui.

Avausosuudelta tuli ensimmäisenä vaihtoon Venäjän Maksim Vilegzhanin. Ruotsin Emil Jönsson oli toisena ja Niskanen aivan tuntumassa kolmantena. Toisella osuudella vauhti hidastui, kunnes Petter Northug veti lopussa hiukan kovempaa. Suomi vaihtoi kolmantena, mutta Suomen vaihdossa oli pientä sähläystä.

Kolmannen osuuden jälkeen koko porukka oli edelleen yhdessä. Ruotsi vaihtoi ensimmäisenä ja Suomi neljäntenä. Neljännen osuuden lopussa Jauhojärvi tykitti kärkeen. Vaihtoon tuli ensimmäisenä Venäjä, Suomi toisena.

Viidennellä osuudella, joka oli Niskasen viimeinen, ryhmä hajosi. Saksa, Suomi ja Venäjä tulivat lähes yhdessä vaihtoon. Sveitsi, Ruotsi ja Norja olivat selvästi jäljessä.

Ankkuriosuudella Jauhojärvi jätti muut loppukirissä taakseen. Saksan ankkuri Tim Tscharnke kaatui stadionilla ja Venäjän ankkuri Nikita Kriukov ei pystynyt vastaamaan Jauhojärvelle. Ruotsi nousi Saksan kaatumisen vuoksi pronssille.

Suosittelemme sinulle