Hyppää sisältöön

Yle Uutiset Uutisvahdin saa nyt myös iPhoneen

Ylen uusi uutissovellus on saanut erittäin hyvää palautetta ensikäyttäjiltä. Sovellus ottaa huomioon käyttäjän henkilökohtaiset lukutottumukset, mukautuu käyttäjän toiveiden perusteella ja lähettää puhelimeen ilmoituksia käyttäjää kiinnostavista uutisista.

Yle Uutiset Uutisvahti -sovellus iPhonessa ja Android-puhelimessa
Ylen Uutisvahti-sovellus löytyy nyt sekä iOS- että Android-puhelimille. Kuva: Yle
Heli Savola

Ylen uuden personoituvan Uutisvahti-mobiilisovelluksen saa nyt myös iOS-puhelimiin. Maaliskuun aikana sovellus julkaistaan vielä Windows Phone 8 -alustalle.

Uutisvahti julkaistiin Android-alustalle helmikuun alussa. Sovellus on saanut erinomaisen vastaanoton ja kiittävää palautetta.

– Iso kiitos kaikille, jotka ovat antaneet palautetta. Saamamme palaute auttaa meitä ymmärtämään, miten erilaisilla tavoilla ihmiset käyttävät sovellusta ja mitä meidän kannattaa tehdä seuraavaksi. Uutisvahtiin on tulossa paljon mielenkiintoisia parannuksia, kertoo pääsuunnittelija Aki Kekäläinen Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan netti- ja mobiilikehityksestä.

– Tällä hetkellä sovelluksesta löytyy personoituva "Oma lista", pääuutiset, uutisten tuoreimmat, urheilun pääuutiset ja urheilun tuoreimmat. Suunnittelemme juuri nyt esimerkiksi sitä, miten käyttäjät voisivat lisätä sovellukseen aihekohtaisia listoja. Niillä voisi seurata yksittäisiä kiinnostavia uutisaiheita, vaikkapa tiedettä, Sotshin kisoja tai taloutta.

– Voisimme myös yhdistää laitteen paikkatiedon, viranomaisten vaaratiedotteet ja Ylen oman uutistarjonnan, jolloin Uutisvahti voi ilmoittaa, kun lähellä tapahtuu jotain poikkeuksellista.

uutisvahti-sovellus
Tällainen se on, upouusi Uutisvahti-sovellus. Katso, miten sovellusta voi räätälöidä omien mieltymysten mukaisiksi.

Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, kerääkö sovellus tietoja puhelimen käyttäjästä.

– Ei kerää. Kysymme laitteelta laitekohtaisen tunnisteen, mutta sen perusteella emme tiedä, kuka sovellusta käyttää. Emmekä haluakaan tietää, Kekäläinen sanoo.

– Jossain vaiheessa rakennamme sovellukseen vapaaehtoisen tunnistautumisen, jonka avulla omat asetukset saa siirrettyä useammalle laitteelle.

Uudenlainen tapa pysyä ajan tasalla

Miksi Yle ei ole tehnyt uutissovellusta aiemmin?

– Kaikki, mitä uutisissa ja urheilussa on viime vuosina tehty verkkoon, on tehty ns. "mobiili edellä". Uutissaittimme mukautuu eri päätelaitteisiin. Päätimme, että kun lähdemme sovellusmarkkinoille, haluamme tarjota sinne jotain poikkeuksellista, sanoo Uutis- ja ajankohtaistoiminnan internet-päällikkö Mika Rahkonen.

– Sovelluksen kehitysvaiheessa olemme tutustuneet räätälöitäviin sovelluksiin maailmanlaajuisesti. Uutisvahti on edistyksellinen sovellus siinäkin joukossa.

Uutisvahti-sovelluksen voi ladata iPhoneen AppStoresta (siirryt toiseen palveluun) ja Android-laitteeseen Play Storesta (siirryt toiseen palveluun). Windows Phone 8 -versio Uutisvahdista julkaistaan maaliskuussa.

Suosittelemme sinulle