Hyppää sisältöön

Suomi keskittyy Barentsin alueen liikenteeseen

Suomi aikoo parantaa erityisesti pohjoisten alueiden liikenneyhteyksiä Barentsin neuvoston puheenjohtajana. Suomi haluaa mm. laatia alueelle yhteisen liikennestrategian.

Havainnekuva Barentsin alueen liikenneverkkosuunnitelmasta
Kuva: Lapin Ely-keskus
Jyri Tynkkynen

Liikenneasiat ovat korkealla Suomen asialistalla, kun se toimii puheenjohtajana Barentsin euroarktisen alueen neuvostossa tämän ja ensi vuoden aikana. Barentsin alueella on jo oma liikennesuunnitelma, mutta Suomi haluaa laatia alueelle yhteisen liikennestrategian, sanoo Suomen Barents-lähettiläs Marja-Leena Vuorenpää.

- Barentsin alueella liikenneasiat herättävät paljon keskustelua. Täällä on paljon puutteita itä-länsi-suuntaisista liikenneyhteyksistä.

Barentsin alueella jäsenvaltiot ovat usein vetäneet liikennepolitiikkaa eri suuntiin omien intressiensä mukaan. Vuorenpää uskoo kuitenkin, että yhteisymmärrys on löydettävissä.

- On selvää, että kaikilla on omat intressinsä. Barentsin puitteissa on tärkeää, että käydään keskustelua ja tunnetaan se, mitkä ovat muiden tavoitteet. Suomenhan tulee tietysti tehdä omat investointiratkaisunsa kokonaistaloudellisten laskelmien perusteella.

Suosittelemme sinulle