Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Partanen nappasi SM-kultaa kävelyn pikamatkalla

Zürichin EM-joukkueeseen jo valttu viidenkymmenen kilomertin kävelijä Aku Partanen voitti Suomen mestaruuden Rovaniemellä.

Aku Partanen
Aku Partanen (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Aku Partanen voitti helposti hallikisojen 5000 metrin kävelyn Suomen mestaruuden. Suomen ykköskävelijä Jarkko Kinnunen ei ollut mukana kilpailussa. Partasen voittoaika oli 19.57,52.

- Suomen mestaruus oli tavoitteena ja ajallisesti tavoittelin alle 20 minuutin aikaa, kertoi Partanen Yle Urheilun haastattelussa.

- Tulin juuri pitkältä Portugalin harjoitusleiriltä ja olen keskiviikkona lähdössä sinne uudelleen. Leiri sujui tosi hyvin, sanoi Valentin Konosen valmentama Partanen.

Partanen kilpailee jo maaliskuussa

Partanen aikoo kävellä 22. maaliskuuta Slovakiassa kovatasoisen kansainvälisen 50 kilometrin kilpailun.

- Se toimii vähän niinkun testinä tässä keväällä. Siitä saa kokemusta ja näkee vähän mitä pitää kehittää ja mitä ominaisuuksia pitäisi vielä parantaa, jotta Zürichissä tulisi vielä parempi tulos.

- Jos maaliskuussa menisi 3.53, niin 3.50 voisi olla hyvä tavoite Zürichin EM-kilpailuissa.

Partasen harjoittelu on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi perusharjoittelua.

- Ei ole niin paljon niitä kipailuvauhtiasia treenejä. Pitkät lenkit mennään vielä vähän alhaisemmilla vauhdeilla tässä vaiheessa vuotta. Mutta kesällä vauhti kiristyy, lihaskunto jää vähemmälle ja lajiharjoittelua tulee enemmän.

Sekä Partanen että Kinnunen on jo valittu Suomen EM-kisajoukkueeseen.

Petri Hänninen
Yle Urheilu

Suosittelemme sinulle