Hyppää sisältöön

EU ja IMF valmiit antamaan talousapua Ukrainalle

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan EU on valmis merkittävään apuun, kunhan Ukrainalle saadaan uusi uudistuksiin valmis hallitus.

Ukrainan hallituksen vastaiset mielenosoittajat kerääntyivät G20-kokouspaikan ulkopuolelle Sydneyssa 22. helmikuuta. Kuva: Dean Lewins / EPA
Katriina Töyrylä

EU on valmis antamaan Ukrainalle merkittävää taloudellista apua, kunhan maahan saadaan uusi uudistuksiin valmis hallitus, talouskomissaari Olli Rehn sanoo.

G20-ryhmän talouskokouksen yhteydessä Sydneyssä Australiassa puhunut Rehn sanoi, että eurooppalaisesta näkökulmasta on tärkeää, että eurooppalainen perspektiivi tarjotaan Ukrainan kansalle, joka on osoittanut sitoutuneisuutensa eurooppalaisiin arvoihin.

Kysyttäessä, miten paljon apua EU olisi valmis antamaan Rehn sanoi, että EU arvioi avun tarvetta.

Myös kansainvälinen valuuttarahasto IMF on valmis auttamaan Ukrainaa, jos maa sitä pyytää, sanoo rahaston pääjohtaja Christine Lagarde uutistoimisto Itar-Tassille.

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov puolestaan kertoi Sydneyssä toimittajille, että Venäjä päättää Ukrainalle aiemmin lupaamansa talousavun seuraavan erän maksamisesta vasta, kun maalla on uusi hallitus.

Ukrainan viime kuukausien kansannousun taustalla ovat muun muassa erimielisyydet siitä, tulisiko Ukrainan lähentyä enempi EU:ta vai Venäjää. Mielenosoitukset alkoivat, kun presidentti Viktor Janukovitš perui aikeensa allekirjoittaa yhteistyösopimus EU:n kanssa.

Suosittelemme sinulle