Hyppää sisältöön

Urheiluministeri Paavo Arhinmäen käytös hämmensi Leijonien pronssijuhlissa

Yle Urheilun tietojen mukaan urheiluministeri Arhinmäki esiintyi pronssijuhlissa päihtyneenä. Arhinmäen mielestä "olisi erikoista, jos urheiluministeri ei juhlistaisi pronssimitalia".

Arhinmäki Ylen haastateltavana Sotshissa 22. helmikuuta. Kuva: Yle
Kristiina Tolkki

Suomen maajoukkue juhli pronssimitaliaan lauantaina Sotshissa. Mukana juhlissa oli myös urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.). Yle Urheilun tietojen mukaan Arhinmäki oli niin päihtynyt, että hänen käytöksensä herätti huomiota.

Paavo Arhinmäki vastasi Yle Uutisten kysymyksiin illan tapahtumista Ruotsi-Kanada - jääkiekkofinaalin erätauolla sunnuntaina.   

– No eilen juhlittiin kyllä oikein huolella. Oli erittäin tunteikas ilta Selänteen ja Timosen kanssa, varmaan viimeinen ilta Leijona-paidoissa. En tiedä, onko sopimatonta juhlia riehakkaastikin? ministeri sanoi.

Oletteko kuitenkin sitä mieltä, että olitte tilanteen tasalla ja pystyitte hoitamaan virkatehtäviänne?

– En tiedä, mikä on tehtäväni pronssijuhlissa. Onko se joku erityinen virkatehtävä? Arhinmäki arvioi.

Ettekö te matkustanut olympialaisiin veronmaksajien rahoilla ja olitte ministerinä paikalla?

– Kyllä, olen täällä kannustamassa Suomea, nauttimassa suomalaisten menestyksestä ja juhlimassa yhdessä pelaajien kanssa pronssimitalia. Eikö se olisi vähän erikoista, jos urheiluministeri ei juhlisi mitalia, kysyy Paavo Arhinmäki.

Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Paavo Arhinmäki on aiheuttanut kohua myös Norjan hiihtomenestystä koskevilla lausunnoillaan.

Lehden mukaan Norjan urheilun keskusjärjestön pääsihteeri Inge Andersen raivostui kuultuaan, miten Arhinmäki oli arvioinut Yle Urheilulle Norjan naisten kolmoisvoittoa 30 kilometrin kilpailussa.

”Jos norjalaisilla on mennyt voitelu ja lääkitys tähän saakka pieleen”, niin nyt se oli Arhinmäen mielestä kunnossa. Ilta-Sanomien mukaan suomalaisministerin katsottiin epäilevän norjalaisia kiellettyjen aineiden käytöstä.

– Tämän jälkeen ministerille ei jää muuta mahdollisuutta kuin pyytää Norjalta anteeksi. Vihjaus on täysin epäeettinen, harkitsematon ja antaa täydellisen väärän kuvan norjalaisesta hiihdosta, Andersen sanoo Ilta-Sanomissa.

Suosittelemme sinulle