Hyppää sisältöön

Simferopolin lentokenttä toimii normaalisti – video

Liikenne jatkuu tavalliseen tapaan Simferopolin kentällä, jonka kerrottiin yöllä joutuneen vallatuksi.

Simferopolin lentokenttä Krimin niemimaalla.
Matkustajat pääsevät Simferopolin lentokentälle ja koneisiin tavalliseen tapaan, mutta kentän ulkopuolella on kymmenkunta aseistettua miestä.
Anniina Wallius

Krimin pääkaupungin Simferopolin lentokenttä toimii normaalisti, kertovat uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja ja uutistoimisto Interfaxin haastattelema lentokenttävirkailija. Yöllä kerrottiin, että asemiehet olivat vallanneet kentän.

Virkailijan mukaan miehet olivat pyytäneet anteeksi ja poistuneet, kun kentältä ei löytynytkään heidän epäilemiään Ukrainan joukkoja.

Matkustajat pääsevät kentälle ja koneisiin tavalliseen tapaan, mutta kentän ulkopuolella on kymmenkunta aseistettua miestä, AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo. Miehet eivät vastanneet, kun hän kysyi, keitä he olivat.

Toiselta lentokentän portilla seisseeltä ryhmältä kirjeenvaihtaja sai vastauksen: noin kymmenen aseistautumatonta miestä sanoivat olevansa Venäjä-mielisiä, vastustavansa fasismia ja nationalismia ja vahtivansa järjestystä.

Uutistoimisto Interfax-Ukraina raportoi yöllä, että noin 50 asemiestä, joilla oli Venäjän lippuja, oli vallannut yhden kenttärakennuksen.

Krimin alueparlamentin torstaina alkanut valtaus jatkuu. Parlamentin kerrottiin vaihtaneen paikallishallinnon Venäjä-mieliseen virkamieheen ja päättäneen, että Krimillä järjestetään toukokuussa kansanäänestys itsehallinnon laajentamisesta.

Suosittelemme sinulle