Hyppää sisältöön

Ylen kirjeenvaihtaja: Tilanne rauhallinen Krimillä – siviilit tuskin varautuneet mahdollisiin iskuihin

Ukrainan tukikohtia on ilmeisesti painostettu esimerkiksi katkaisemalla niiltä sähköt ja vesi.

Kaksi sotilasta.
Krimin Simferopolissa oleva Ylen kirjeenvaihtaja Marja Manninen ei usko, että Krimin asukkaat olisivat varautuneet millään tavalla Venäjän mahdollisiin iskuihin. Tilanne Krimillä oli rauhallinen tiistaiaamuna.
Miia Esa

Aamu on valjennut rauhallisena Krimillä. Toistaiseksi ei ole mitään tietoa siitä, että Venäjä olisi aloittanut Krimillä iskut Ukrainan aluksia tai tukikohtia kohtaan, kertoo Krimillä Simferopolissa oleva Ylen kirjeenvaihtaja Marja Manninen.

– On tosin kerrottu, että Ukrainan tukikohtia painostetaan muilla tavoilla, esimerkiksi katkaisemalla niiltä sähköt ja vesi, Manninen sanoi Ylen aamu-tv:n suorassa puhelinhaastattelussa kello 7 aikaan.

Maanantaina kerrottiin ristiriitaisia tietoja Venäjän Mustanmeren laivaston mahdollisesti esittämästä uhkavaatimuksesta. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjä vaati Ukrainan Krimin joukkoja antautumaan rynnäkön uhalla. Myöhemmin uutistoimisto kertoi Venäjän laivaston kiistäneen uhkavaatimuksen.

Marja Manninen arveli, etteivät Krimillä asuvat tavalliset ihmiset ole varautuneet mahdollisiin iskuihin millään tavalla.

– Suuri osa on venäjänkielisiä, ja he nimenomaan ovat pyytäneet Venäjältä apua. He eivät varmaan usko, että mahdolliset iskut olisivat niin laajoja, että ne koskisivat siviilejä.

– Itselläni on sellainen tuntuma, että nämä vastaanhangoittelevat sotilaat tukikohdissa ja kahdella laivalla Sevastopolissa vielä antautuvat eikä mitään yhteenottoja tule, Manninen arvioi.

Suosittelemme sinulle