Hyppää sisältöön

Camilla Vuorenmaalle merkittävä palkintonäyttely Kööpenhaminassa

International Solo Award:illa palkitun suomalaistaiteilija Camilla Vuorenmaan palkintonäyttely avautuu yleisölle huhtikuussa Kunsthall Charlottenborgissa, Kööpenhaminassa. Vuorenmaa palkittiin Spring exhibition-kilpailussa, joka on yksi merkittävimmistä Euroopassa järjestettävistä taidekilpailuista.

Mies risteyksessä, maalaus- ja kaiverrus mäntylevylle. 185 x 210 cm, 2013.
Mies risteyksessä, maalaus- ja kaiverrus mäntylevylle. 185 x 210 cm, 2013. Kuva: Jussi Tiainen
Satu-Lotta Peltola

Tamperelaissyntyinen kuvataiteen maisteri Camilla Vuorenmaa (1979) palkittiin maalatuista puukaiverruksistaan. Kansainvälinen tuomaristo piti teosten vahvuutena yksilöllisyyttä ja puupinnan hienostelematonta käsittelyä.

Vuorenmaa käsittelee taiteessaan toivoa, menetystä ja tapoja, joilla yksilö kokee ja ilmentää pyhänä pitämiään asioita arjessa. Hän kertoo teostensa syntyneen Meksikossa.

- Aiheet teoksiini sain vanhoista sotavalokuvista Meksikon taiteilijaresidenssijaksoni aikana toissavuonna. Minua kiehtoi meksikolaisten tapa ottaa pyhimykset ja palvonta tiiviiksi osaksi arkea, Vuorenmaa sanoo.

- Charlottenborgin näyttely on unelmieni täyttymys, Vuorenmaa iloitsee. - Saan mahdollisuuden esitellä teoksiani merkittävässä eurooppalaisessa näyttelytilassa.

Spring exhibition-kilpailu on yksi merkittävimmistä Euroopassa järjestettävistä taidekilpailuista. Sen pääpalkinto, International Solo Award, myönnetään vuosittain lupaavalle nuorelle taiteilijalle.

Vuonna 2012 Jury Award -palkinnon voitti mediataiteilija Jan Ijäs.

Muokattu 4.3. 2014 klo 18.49: Toisin kuin aikaisemmin kerrottiin Vuorenmaa ei ole ainut Kunsthall Charlottenborgissa palkittu. Mediataitelija Jan Ijäs voitti vuonna 2012 Jury Award -palkinnon.

Suosittelemme sinulle