Hyppää sisältöön

Toimittajia uhkaillaan Krimillä - "ilmapiiri erittäin huolestuttava"

Ukrainan kriisin kärjistymisen jälkeen Krimin niemimaalla on lopettanut lähetyksensä jo kolme ukrainalaista tv-kanavaa, ja tilalle on tullut Venäjän valtion kanavia, alueella olevat toimittajat kertovat.

Eero Nurmi

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin median vapaudesta vastaava edustaja Dunja Mijatovic on huolissaan toimittajiin kohdistuvasta häirinnästä ja väkivallasta Krimin alueella.

– Ilmapiiri ja journalistien työskentelyolot ovat erittäin huolestuttavat, lain suojaa ei ole, keskiviikkona Krimillä vieraillut Mijatovic sanoo.

Mijatovicin mukaan Krimin aluehallinto pyrkii vaientamaan kriittiset puheenvuorot. Tilanne on vielä suhteellisen rauhallinen, mutta poliisi ei tee mitään suojellakseen toimittajia, Mijatovic kertoo.

Ukrainan kriisin kärjistymisen jälkeen Krimin niemimaalla on lopettanut lähetyksensä jo kolme ukrainalaista tv-kanavaa, ja tilalle on tullut Venäjän valtion kanavia, alueella olevat toimittajat sanovat.

Uutistoimisto AP kertoi perjantaina, että aseistautuneet miehet olivat takavarikoineet sen työntekijöiltä lähetyskalustoa Krimin autonomisen tasavallan pääkaupungissa Simferopolissa. AP:n mukaan toimittajia oli syytetty vakoojiksi.

Brittimedia Channel 4:n nettisivuilla perjantaina julkaistulla Youtube-videolla näytetään (siirryt toiseen palveluun), kuinka aseistautuneet miehet hyökkäävät toimittajan kimppuun, uhkaavat häntä aseella ja vievät häneltä kalustoa.

Suosittelemme sinulle