Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Noora Räty: Nyt pitää muuttaa puheet teoiksi

Noora Räty myöntää, ettei hänestä ole tulossa mitään Kiekko-Vantaan johtotähteä.

Natalie Spooner yrittää tehdä maalia Noora Rädyn selän taakse.
Natalie Spooner yrittää tehdä maalia Noora Rädyn selän taakse. Kuva: Lehtikuva
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisleijonien pitkäaikainen maalivahti Noora Räty solmi ensi kauden mittaisen pelaajasopimuksen Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan kanssa. Rädyllä riittää uskoa itseensä, mutta henkseleitä paukutellen 24-vuotias maalivahti ei ota haastetta vastaan.

- Vaikka sopimus on tehty, niin se ei takaa mitään. Haaste tulee olemaan kova. Nyt pitää tehdä töitä ja muuttaa puheet teoiksi, Räty kertoi Urheiluviikonlopun haastattelussa.

- Kova luotto on omiin taitoihini, mutta vaikea sanoa ennen kuin on kokeillut. Se on kuitenkin ihan eri kiekkomaailma kuin mihin olen tottunut.

Räty arvioi, ettei hänen roolinsa Mestis-seurassa nouse järin suureksi.

- Tiedostan myös sen, ettei minusta mitään joukkueen johtotähteä ole tulossa. Olen tyytyväinen, jos pystyn antamaan ykkösmaalivahdille vähän huilia ja pelaamaan muutamia minuutteja siellä täällä.

Jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkonen vertasi viikolla Urheilulehdessä Rädyn mahdollista sopimusta siihen, että hän nousisi kehään ammattilaisnyrkkeilijä Robert Heleniusta vastaan.

- Niitä epäilijöitä riittää kyllä, mutta onneksi niitä tukijoita on vielä enemmän. Kaikki asiat jakavat ihmisten mielipiteet. Toivon, etteivät ihmiset tuomitse ennen kuin ovat antaneet minulle mahdollisuuden.

Suosittelemme sinulle