Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Arsenal yrittää toistaa viime kevään ihmeen - "Voimme saada hämmästyttävän tuloksen"

Manageri Arsene Wenger jaksaa uskoa omiinsa Mestarien liigan toisen osaottelun alla. Vuosi sitten Bayern hävisi kotonaan Arsenalille.

Arsenalin Mesut Özil ampuu rangaistuspotkua.
Mesut Özilin onnistuminen Bayernia vastaan olisi tärkeää Arsenalille. Kuva: EPA / Gerry Penny
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Arsenal teki viime keväänä hurjan tempun, kun lontoolaiset kukistivat Bayern Münchenin 2-0 vieraskentällä.

Saksalaiset lähtivät kuitenkin otteluun 3-1-vierasvoiton turvin, joten joukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Sen jälkeen pokaalipolussa ei ollut enää ensimmäistäkään mutkaa.

Ranskalaismanageri Arsene Wenger uskoo, että vuoden takainen ihme on toistettavissa.

- Meidän täytyy vain tehdä parhaamme. Uskon, että voimme saada hämmästyttävän tuloksen, Wenger sanoo.

- Kysymys on ensimmäisestä maalista. Sen tekemisen jälkeen kaikki on mahdollista. Peli ei ole koskaan ohi. Meidän täytyy vain uskoa itseemme.

Arsenalin itseluottamusta on koeteltu viime aikoina ja erityisesti ennätyshankinta Mesut Özilin hermot ovat olleet kovilla.

Özilillä oli huippupaikka viedä punapaidat johtoon ensimmäisen osaottelun yhdeksännellä minuutilla. Saksalainen kuitenkin hukkasi rangaistuspotkun. Dramaattisten vaiheiden jälkeen 63 minuuttia vajaalla taistellut Arsenal kaatui Toni Kroosin ja Thomas Müllerin maaleihin.

Viikko sitten Özil otettiin vaihtoon Stoke-ottelussa sen jälkeen, kun tämä oli hukannut maalipaikan. Arsenal hävisi ottelun 0-1.

Wenger kuitenkin uskoo, että Özilin itseluottamus on palautunut. Viikonvaihteessa Arsenal murskasi Evertonin 4-1 Englannin cupin puolivälierässä ja eteni välieriin Wigania vastaan.

Saksalainen iski avausosuman seitsemännellä minuutilla ja pohjusti Olivier Giroudin maalin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

- Hän tunsi pettäneensä joukkueen erittäin tärkeällä hetkellä. Se vaikutti peliin. Joskus psykologinen vamma on kuin fyysinen ruhje, Wenger sanoo.

- Mielestäni hän on toipunut siitä. Hänellä on oiva mahdollisuus näyttää tiistaina, miten hyvä hän onkaan.

Arsenal matkaa Allianz Arenalle ilman pelikieltoa kärsivää ykkösvahti Wojciech Szczesnya. Tämän paikan ottaa Lukas Fabianski. Sairastuvalla ovat Theo Walcott ja Jack Wilshere. Kim Källströmin ja Aaron Ramseyn ei uskota olevan pelikunnossa vielä Mestarien liigan kohtaamisessa.

Suosittelemme