Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 9 vuotta vanha

Sipilä: Säästötarve on jopa kahdeksan miljardia – video

Keskustan sairauslomalla oleva puheenjohtaja puhui asiasta Veronmaksajain keskusliiton järjestämässä Vero 2014 -tapahtumassa. Sipilä suostuu säästöjen jaksottamiseen, mutta päätökset säästöjen kohdentamisesta pitää hänen mielestään tehdä vasta tulevassa hallituksessa.

Keskustan sairauslomalla oleva puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi keskustan näkemyksiä tiedotusvälineille Veronmaksajain keskusliiton järjestämässä Vero 2014 -tapahtumassa.
Terhi Uusivaara
Avaa Yle-sovelluksessa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mielestä Suomen todellinen säästötarve on jopa kahdeksan miljardia euroa. Hän kummastelee sitä, että säästökeskustelu on viime aikoina pyörinyt kolmen miljardin euron ympärillä.

- Mikä ihmeen kolme miljardia? Luku on hallituksen itse itselleen asettama tavoite, hän sanoi.

Sipilä huomautti, että kolmen miljardin euron säästöillä saataisiin nykytiedon mukaan valtion velkasuhde taittumaan. Se ei hänen mielestään vielä riitä.

- On rehellistä todeta, että meidän on luotava ohjelma velaksi elämisen lopettamiseksi ja silloin ei puhuta kolmesta miljardista, vaan seitsemästä - kahdeksasta miljardista eurosta.

Hänen mielestään säästöt pitäisi saada aikaan kuuden vuoden kuluessa.

"Menoissa palattava vuoden 2009 tasolle"

Sairauslomalla oleva Sipilä puhui asiasta Veronmaksajain keskusliiton järjestämässä Vero 2014 -tapahtumassa.

Hän kertoi selanneensa sairaana ollessaan valtion budjettikirjoja ja huomanneensa, että nykyiset tulot riittäisivät niihin menoihin, jotka valtiolla oli vuonna 2009.

- Meidän pitää siis karkeasti palata elintasossamme talousromahdusta edeltävään ajankohtaan, sillä sen jälkeiset vuodet olemme eläneet velaksi. Budjettikirjoja selatessa ainakin itselleni tuli selväksi, että pystymme säästämään ja tehostamaan toimintojamme, hän sanoi.

Sipilän mielestä Suomella ei ole enää varaa nostaa veroastetta, vaan taloutta pitäisi tasapainottaa pääosin säästöillä, rakenteellisilla uudistuksilla sekä kasvua ja työllisyyttä parantavilla toimilla.

Keskustan puheenjohtaja sanoi myös hyväksyvänsä tulevien säästötoimien jaksottamisen seuraavalle hallituskaudelle. Hän kuitenkin korosti, että tarkemmat päätökset niistä pitää tehdä vasta tulevissa hallitusneuvotteluissa.

Suosittelemme