Uusi paviljonki tuo uusia tuulia Mäntässä sijaitsevaan taidemuseo Göstaan. Ennen uutta laajennusta vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen ja Suomen kultakauden mestareihin keskittynyt museo esittelee ensi kesästä alkaen myös uudempaa taidetta.
Kesäkuussa Göstan uudessa paviljongissa on esillä kolme näyttelyä. Niistä nimekkäin on pop-taiteen teemanäyttely SuperPop!, jossa nähdään teoksia muun muassa pop-taiteen mestareilta Andy Warholilta, Roy Lichtensteinilta ja James Rosenquistiltä.
Pop-taiteen näyttely esittelee myös 1960-luvun suomalaisia pop-taiteilijoita muun muassa Paul Osipowin, Leo Lindstenin ja Raimo Reinikaisen taiteen kautta. Mukana on myös nykytaiteilijoiden, kuten Damien Hisrtin, teoksia.
Raha on tärkeintä taiteettomassa museossa
Taiteilija Riiko Sakkiselta nähdään Göstassa kuvitteellinen museo _Museum of No Art _eli MuNA. Sakkisen museossa on hieno näyttelykatalogi, johtokunta, kuraattori, sponsoreita ja museokaupan tuotteita - mutta taidetta ei löydy mistään.
Kokeileva teos ilkeilee taidemaailman markkinavetoisuuden suuntaan. Tärkeintä MuNA:ssa ovat raha, valta, brändit ja kävijämäärät, Sakkinen luonnehtii teostaan.
Gösta-museosta ei taidetta puutu, sillä pop-taiteen mestareiden ja Sakkisen teoksen lisäksi paviljongissa nähdään myös Eija-Liisa Ahtilan uusi liikkuvan kuvan installaatio. Tutkimuksia Draaman Ekologiasta 1 -nimisessä teoksessa esiintyy näyttelijä Kati Outinen.
Göstan paviljongin avajaisten yhteydessä julkaistaan ensimmäinen suomenkielinen Eija-Liisa Ahtilan taidetta käsittelevä monografia. Kirjan kustantaa Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja sen on kirjoittanut Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.
Myös taidemuseo Göstan vanha puoli on ollut suljettuna rakennustöiden aikana. Kartanon puolella on esillä vanhaan tapaan Suomen kultakauden taidetta Serlachius-säätiön kokoelmista.